Janez Podobnik, nekdanji minister za okolje in prostor: Ob jubilejni 15-letnici akcije Moj zdravnik

  • UR
  • torek, 01. februar 2011
Janez Podobnik, nekdanji minister za okolje in prostor
Janez Podobnik, nekdanji minister za okolje in prostor

Krepi pozitivne informacije

Že dejstvo, da reviji Viva celih petnajst let uspeva ohranjati in razvijati akcijo Moj zdravnik, si zasluži pohvalo, zahvalo in občudovanje. Pohvalo zato, ker prinaša pristno pozitivno sporočilo, s katerim krepi pozitivne "vibracije" v slovenski družbi, ki jih določajo prav pristni in iskreni odnosi med pacienti in zdravniki. Zahvalo zato, ker je ta vsakoletna akcija dejanska spodbuda za zdravnike, da ne bdijo le nad svojo strokovnostjo, temveč tudi nad svojo držo, človeško bližino, s katero vstopajo v zaupljiv odnos s svojimi pacienti. In občudovanje zato, ker se akcija ni izčrpala, pač pa ohranja živo in aktualno prepričanje ljudi, da se strokovnosti udejanja tudi v prijaznem pogledu, pomirjujoči besedi in toplem stisku roke. To je to.

In še nekaj, prav danes, ko pišem te vrstice, je minister za zdravje napovedal pilotni projekt tako imenovanih referenčnih ambulant, ki bodo med drugim omogočile, da bodo imeli "zdravniki več časa za bolnike". Je mogoče, da bodo imeli zdravniki v teh zapletenih in za slovensko zdravstvo težkih letih več časa za bolnike? Mar ni to že od vsega začetka osnovno vodilo akcije Moj zdravnik? Da bi le uspelo.

Še kratek odgovor na drugo vprašanje; seveda imam izbranega osebnega zdravnika. To je zame še posebno pomembno, saj gre za odnos med dvema zdravnikoma. In ta odnos je iskren, kolegialen in človeški.Upam in želim si, da bi na vprašanje, kako bi na kratko opisali svoj odnos do izbranega osebnega zdravnika, podobno oceno izreklo čim več prebivalcev Slovenije.Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Vsi Viva strokovnjaki