Podeljena priznanja akcije Moj zdravnik 2010

  • Viva
  • petek, 02. april 2010
(Foto: Diana Anđelič)

Prvi utrinki s prireditve

Štirinajsto leto zapored se je s prireditvijo na ljubljanskem gradu uspešno zaključila naša akcija Moj zdravnik. Z akcijo želimo dati vsakemu posamezniku možnost, da se zahvali svojemu družinskemu zdravniku/družinski zdravnici, ginekologu/ginekologinji ali pediatru/pediatrinji ter opozoriti na predanost izbranih zdravnikov v njihovem delu in vsakdanjih stikih z bolniki. Jasna Dekleva, spec. splošne medicine je prejela največ glasov in zato smo ji podelili priznanje Moja zdravnica 2010, priznanje Moja pediatrinja 2010 je prejela Majda Samastur, dr. med., spec. pediatrije, Moj družinski zdravnik 2010 je Ervin Pečnik, dr. med. in Moja ginekologinja 2010 Anamarija Petek, dr. med., spec. ginekologije in porodničarstva.

Letošnja akcija je, tako kot vsako leto, trajala zadnje tri zimske mesece, od 3. januarja do 19. marca. Glasove za izbrane zdravnike ste nam pošiljali po spletu, s kuponi z letakov in iz časopisov ter s klici v posebne oddaje na radijskih postajah in na brezplačno telefonsko številko. Tako kot se za štirinajsto akcijo po vrsti spodobi, je bil odziv velik, kar potrjuje, da je akcija Moj zdravnik še vedno ljudska. Nad potekom akcije in glasovanjem je tudi tokrat bdela strokovna komisija, ki jo sestavljajo predsednik komisije prim. Marko Demšar, dr. med. ter Dean Klančič, dr. med., Ivan Cibic, dr. med., doc. dr. Marjan Premik, dr. med., in prof. dr. Pavle Poredoš, dr. med.

Za srčnost in toplino

Ponovno so se potrdila naša prizadevanja, da je dober odnos med zdravnikom in bolnikom eden od pomembnejših gradnikov kakovosti zdravnikovega dela in da si predano, strokovno delo, ki je neločljivo povezan s srčnostjo in toplino, zasluži pohvalo.

Darovali tudi za klovne zdravnike

Letošnja akcija je imela še poseben človekoljuben naboj, saj smo ob glasovanju za zdravnike z SMS-sporočili zbirali sredstva za delovanje rdečenosih zdravnikov – klovnov zdravnikov.

V družbi uglednih predstavnikov zdravstvene stroke

Priznanje vsem zdravnikom smo izročili 1. aprila na slavnostni podelitvi na Ljubljanskem gradu v družbi predstavnikov zdravstvene stroke in tistih, ki pomembno prispevajo k visoki ravni in ugledu slovenskega zdravstva. Slavnostni govorec letošnje prireditve je bil minister za zdravje Borut Miklavčič, prireditev je povezoval Pavle Ravnohrib, nastopili pa so tudi vsestranski glasbeni umetniki Gal in Severa Gjurin ter Matevž Šalehar – Hamo.

Počaščeno

Moja zdravnica 2010 Jasna Dekleva se je iskreno zahvalila za priznanje: »Priznanje me je resnično zelo presenetilo in obenem počastilo, saj me veseli, da je toliko mojih pacientov zadovoljnih z mojim delom oziroma z našim odnosom. Še bolj kot tovrstna priznanja pa zdravnika razveseli, kadar vidi, da pacient od njega odide manj zaskrbljen, pomirjen in osvobojen strahov, ki so ga prej razjedali.«

Odgovorna urednica revije Vive Vesna Žunič je na podelitvi povedala: »Notranja moč in iskrenost, pristnost, življenjska energija, odprtost do sveta – do sočloveka, narave in življenja nasploh – so vrednote, ki jih živimo in si jih želimo tudi pri soljudeh. Tisoči glasovalcev v akciji Moj zdravniki vnovič sporočajo v slovenski prostor, da je vse to najbolj potrebno – v odnosu s pacienti.« Viva skupaj z ljudsko akcijo Moj zdravnik te vrednote neguje že ves čas izhajanja.


Galerija

Diana Anđelič

Diana Anđelič

Diana Anđelič

Diana Anđelič

Diana Anđelič

Diana Anđelič

Diana Anđelič

Zlatko Fras

dr. Zlatko Fras dr. med. spec. internist

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki