Slovesni dogodek Moj zdravnik 2020 z razglasitvijo rezultatov je prestavljen

  • sreda, 11. marec 2020

Rezultate glasovanja Moj zdravnik 2020 bomo razglasili sredi oktobra.

Drage bralke in dragi bralci,

te dni smo pridno preštevali glasove, ki ste jih oddali v naši in vaši akciji Moj zdravnik, s katero skupaj izbiramo najsrčnejše zdravnike in zdravnice. Res vas je veliko glasovalo in imamo zmagovalce, za katere smo prepričani, da si žlahtne naslove zelo zaslužijo. Žal smo v tem času vsi skupaj preštevali tudi okužene z novim koronavirusom v Sloveniji in doživeli že tudi prve stroge ukrepe, ki se jim v takih razmerah seveda ni mogoče izogniti.

Zato smo skupaj s podporniki akcije in zdravniško komisijo sprejeli odločitev, da ravnamo družbeno odgovorno, pa tudi odgovorno sami do sebe in aprila še ne razglasimo rezultatov glasovanja ter odpovemo slovesni dogodek, načrtovan za 2. aprila v Ljubljani. Strinjali smo se, da moramo vsi skupaj zdravnikom izraziti podporo, tudi tako, da jih pustimo, da delajo, kar najbolje znajo. Ta trenutek so v prvih bojnih linijah in potrebujejo vso energijo za delo.

Poleg tega smo odgovorni tudi do obiskovalcev prireditve, nastopajočih in svojih zaposlenih, ki jih ne želimo po nepotrebnem izpostavljati tveganjem, ki se jim lahko izognemo.

Ob tej priložnosti izražamo priznanje slovenskim zdravnikom in epidemiologom, da kljub vsakodnevnim izzivom vztrajajo in dajejo vse od sebe. In še enkrat se bo pokazal pomen sodelovanja, ki ga v letošnji akciji zelo poudarjamo. Kajti svoje delo bodo zdravniki lahko dobro opravili le, če bomo tudi sami prevzeli odgovornost za svoje zdravje in svoja dejanja ter upoštevali uvedene ukrepe. Zato pozivamo tudi vas, dragi bralci, da spremljate novice in dosledno izvajate priporočene ukrepe.

Rezultate akcije bomo razglasili predvidoma sredi oktobra na slovesni prireditvi in spletu ter v reviji Viva Medicina & ljudje.

Vaši novinarji revije Viva Medicina & ljudje,

člani zdravniške komisije izbora Moj zdravnik,


podporniki akcije Moj zdravnik 2020:
Generali zavarovalnica, d. d., generalni pokrovitelj,
Merck Sharp & Dohme, inovativna zdravila, d. o. o., pokrovitelj Mojega ginekologa,
Merck, proizvodnja in prodaja farmacevtskih in kemijskih proizvodov, d. o. o., pokrovitelj Mojega nevrologa,
Gedeon Richter Slovenija, pokrovitelj zaupanja,
Roche farmacevtska družba, d. o. o., pokrovitelj Mojega onkologa,
Telekom Slovenije, d. d., pokrovitelj Mojega družinskega zdravnika
Pošta Slovenije, d. d., pokrovitelj dobrih novic.

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Irma Kuhar

Irma Kuhar dr. med. spec. psihiatrije, psihoterapevtka, kognitivno vedenjska terapevtka

Vsi Viva strokovnjaki