Vesna Kaloh, dr. dent. med., spec. čeljustne in zobne ortopedije o prejemu priznanja Moja zdravnica 2019

  • torek, 10. december 2019
Vesna Kaloh, dr. dent. med., spec. čeljustne in zobne ortopedije, Moja zdravnica 2019
Vesna Kaloh, dr. dent. med., spec. čeljustne in zobne ortopedije, Moja zdravnica 2019 (Foto: Aleš Beno)

Prejem priznanja sem doživela zelo čustveno, kar je bilo več kot očitno tudi na odru, bila sem zelo ganjena. Gre namreč za eno večjih priznanj, ki jih lahko zdravnik dobi od edine žirije, ki kaj šteje – in to so pacienti. To nam pomeni največ!

Pacienti so edini pomembni v zgodbi. Ne naša oprema, ne naše znanje, ne marketing ... Pomembna sta zgolj in samo pacient ter njegovo kar največje zadovoljstvo. Gotovo pa se je po podelitvi povečala prepoznavnost naše ambulante. Dejstvo je, da se ljudje raje družimo z zmagovalci. To ni nikakršna skrivnost. Akcija Moj zdravnik je vsekakor dobrodošla in potrebna. Upam, da bo trajala še naslednjih »sto let«. Mi, z našo VBO-družino, bomo prihodnje leto gotovo spet z veseljem sodelovali. Gre namreč za možnost »izmeriti se«, kako dobro ti gre pri delu s pacienti. Politiki radi rečejo, da so volitve edina pomembna anketa. Tako bi morali zdravniki jemati to akcijo. Tukaj pacienti pokažejo, koliko smo zares njihovi.

Glede aktualnih razmer v našem zdravstvu bom rekla le: verjamem, da bo enkrat boljše. Predvsem pa prosim vse tiste, ki odločajo o denarju v zdravstvu, da se zavedajo ene preproste stvari: medicinske sestre (vseh ravni) in zdravniki (vseh ravni) v javnih zavodih opravljajo izjemno zahtevno delo, ki zahteva najprej obilo strokovnega znanja, potem pa še velikanske psihološke obremenitve. Vem, da denar ne rešuje vsega, pomaga pa. Zato vas prosim, da naredite vse, da bodo zaposleni primerno plačani za svoja velikanska prizadevanja oziroma da dobijo okrepitve tam, kjer so nujno potrebne. Potem bodo namreč tudi lažje nasmejani in prijazni do pacientov. Posledično bomo tudi mi, pacienti, bolj zadovoljni, saj na koncu dneva gre le za toplo besedo in prijazen sprejem, ki pa ju, žal, vse prevečkrat pozabljamo.
Roman Paškulin

dr. Roman Paškulin dr. med. terapevt medicinske hipnoze


Postavi vprašanje

Veronika Podgoršek

dr. Veronika Podgoršek psihoterapevtka

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki