Ksenija Kozorog, dr. med., spec. pediatrije, o prejemu priznanja Moja pediatrinja 2019

  • torek, 10. december 2019
Ksenija Kozorog, dr. med., spec. pediatrije, Moja pediatrinja 2019
Ksenija Kozorog, dr. med., spec. pediatrije, Moja pediatrinja 2019 (Foto: Aleš Beno)

Tako od strani redno spremljam Vivino akcijo Moj zdravnik, a nikoli nisem razmišljala, da bi lahko tudi sama prejela to priznanje, zato sem bila presenečena, vsekakor pa izjemno počaščena, da so starši »mojih« otrok prepoznali trud, ki ga vlagam v svoje delo.

Po dolgi prehojeni zdravniški poti lahko ob takem priznanju sam sebi rečeš, da si dosegel svoj najvišji cilj – biti dober pediater in ostati dober človek. Ne samo strokovno znanje, v današnjem času so tako zelo pomembni topla beseda, prijazen nasmeh, včasih objem ... in predvsem občutek pacienta, da ni sam, da si ob njem s svojim znanjem, močnim stiskom roke in trdno voljo pomagati mu.

Moj zdravnik je pomembna akcija, ki pokaže, da zdravniki premoremo tudi človeško toplino, dobroto, sočutje in ob vsem tem visoko strokovnost. Priznanje vsekakor prinaša izjemno odgovornost, saj moraš biti zato v prihodnosti še boljši in po srcu še večji ..., je pa res, da je za to ob vsakodnevnih obremenitvah potrebno veliko truda in osebnega odrekanja. A iskrica hvaležnosti v očeh otroka ali starša, prijazen hvala in mogoče samo komaj opazna hvaležna kretnja, vse to daje zagon za naprej.

Sama imam ta privilegij, da delam v odličnem kolektivu z dobrimi medsebojnimi odnosi in izjemnim vodstvom, kar se kaže tudi v začrtani prihodnosti naše ustanove. Prav zaradi tega sem velika optimistka glede prihodnosti celotnega zdravstva, čeprav se zadnje čase nad njim zgrinja toliko kritik, negativizma in nezadovoljstva. Verjamem, da se dobro z dobrim vrača in da so za menoj mlade generacije, ki bodo znale združiti dve pomembni vrlini – biti odličen zdravnik in biti izjemen človek.


KDO BO MOJ ZDRAVNIK 2020? GLASUJTE ZANJ >>> GLASOVNICA


Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki