Kdo so najbolj cenjeni zdravniki tega leta?

  • Viva
  • četrtek, 07. april 2016
Moj zdravnik 2016
Moj zdravnik 2016

Zaključek akcije Moj zdravnik 2016

Prav na večer svetovnega dneva zdravja se je v Cankarjevem domu v organizaciji revije Viva s slavnostno podelitvijo priznanj iztekla jubilejna, že 20. akcija Moj zdravnik. V njej so bralke in bralci izglasovali najbolj cenjene zdravnike leta. Največ glasov in s tem naziv Moj zdravnik 2016 je prejel družinski zdravnik Marjan Berginc, ki dela v zasebni ordinaciji v Slovenskih Konjicah.

Pacienti so se s svojim glasom zahvalili družinskim zdravnikom, pediatrom, ginekologom, zobozdravnikom in vsem drugim specialistom na sekundarni in terciarni ravni za to, da pri svojem delu poleg strokovnosti izkazujejo tudi predanost, pristen stik, iskrenost in toplino.

Poleg glavnega prejemnika naziva Moj zdravnik 2016 Marjana Berginca, dr. med., spec družinske medicine, so v ostalih kategorijah priznanja prejeli:
Moja pediatrinja je Danijela Mitić, dr. med., spec. pediatrije iz ZD Trebnje.
Moj ginekolog je Marko Mlinarič, dr. med., spec. ginekologije in porodništva iz ZD Zagorje ob Savi.
Moj ortoped je Sašo Puncer, dr. med., spec. ortopedije iz zasebne ordinacije v Termah Zreče.
Moja zobozdravnica je Polonca Župevec, dr. dentalne medicine iz ZD Trebnje.

Vse v znamenju dvajsetice

Letošnja prireditev je bila vsa v znamenju dvajsetice. Bila je dvajseta po vrsti, bralke in bralci revije Viva so poslali več kot 20 tisoč glasovnic za svoje zdravnike, večina izbranih zdravnikov pa belo haljo nosi že dobrih dvajset let. V imenu vseh, ki so glasovali zanje, se jim je zahvalil še en jubilant, prim. Marko Demšar, zdravnik, ki z revijo Viva kot strokovni svetovalec sodeluje že – dvajset let. Pred nabito polno dvorano Kluba Cankarjevega doma jim je izročil priznanja.

Praznik človečnosti

Na prireditvi so izpostavili, da je v dvajsetih letih več kot dvesto petdeset tisoč ljudi prek svojih glasov povedalo, kako globoko ceni dober človeški odnos v zdravniški ordinaciji. »Moj zdravnik postaja praznik človečnosti. V dveh desetletjih je Viva skupaj z zdravniki in njihovimi bolniki negovala moralna vodila v ordinacijah. Tudi zunaj njih je mogoč svet, v katerem se ve, kaj je dobro in kaj je prav. Ustvarjajo ga lahko samo ljudje in globoko v njih skrita človeška modrost,« smo slišali v uvodnem pozdravu urednice revije Viva, Vesne Žunič, ki je zaključila, da je to glavno sporočilo Vivinih zdravnikov in njihovih bolnikov vsem nam, trenutno zdravim.

Že štirinajsto leto zapored je glavna pokroviteljica prireditve Zavarovalnica Adriatic Slovenica. Predsednik uprave Gabrijel Škof je ob tej priložnosti poudaril, da »ne potrebujemo veliko papirja, da napišemo, kako bi moralo biti urejeno naše zdravstvo. Vsi vemo, kaj si želimo, ko zbolimo – zdravnike, kot so današnji nagrajenci. In zato je čas, da se prevzame odgovornost in se začne veliko lepih, že napisanih besed tudi udejanjati.«

Prireditev so počastili predsednik RS, gospod Borut Pahor, ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in nekdanji predsednik Milan Kučan, ki je bil pokrovitelj in govorec na prvi prireditvi Moj zdravnik.

Svečani dogodek je popestril izvrstni virtuoz na klavirski harmoniki Marko Hatlak z ansamblom FUNtango, za gastronomske užitke pa je tudi tokrat poskrbelo gostišče Pri Lojzetu z njegovim slavnim televizijskim šefom Tomijem Kavčičem.
Galerija

Moj zdravnik 2016

Moj zdravnik 2016 je Marjan Berginc, dr. med., spec. družinske medicine.

Moja pediatrinja je Danijela Mitić, dr. med., spec. pediatrije iz ZD Trebnje.

Moj ortoped je Sašo Puncer, dr. med., spec. ortopedije iz zasebne ordinacije v Termah Zreče.

Moja zobozdravnica je Polonca Župevec, dr. dentalne medicine iz ZD Trebnje.

Moj ginekolog je Marko Mlinarič, dr. med., spec. ginekologije in porodništva iz ZD Zagorje ob Savi.

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Zlatko Fras

dr. Zlatko Fras dr. med. spec. internist

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki