Kdo bo Moj zdravnik 2014? Glasujte zanj!

 • Viva
 • torek, 18. februar 2014
Moj zdravnik 2014
Moj zdravnik 2014 (Foto: Viva)

Akcija Moj zdravnik že osemnajst let postavlja v središče spoštovanje sočloveka, srčne in trdne vezi med nami, predvsem pa zaupanje. Četudi se vsi globoko strinjamo ter podpiramo transparentnost in razkrivanje korupcije v zdravstvu – ne nazadnje gre tudi za naš, davkoplačevalski denar – nas ne sme zavesti medijska evforija, češ da so vsi zdravniki nepošteni in podkupljivi. Nasprotno. Gre za odmevne posamične primere, in v naslednjih tednih jih bo zagotovo še nekaj, zato organom pregona velja vse priznanje, da so se začele stvari, na katere so nekateri opozarjali že desetletje, premikati in razkrivati.

Ne smemo pa pozabiti oziroma z vso občutljivostjo in širino realno zaznati, da v Sloveniji deluje sedem tisoč zdravnikov. Večina jih svoje delo opravlja profesionalno, pošteno in z velikim občutkom za sočloveka. In s temi zdravniki prihajate v – nekateri celo vsakdanji – stik, z njimi se pogovarjate, gradite odnos, njim ste zaupali svoje zdravje.

Glasujemo za te zdravnice in zdravnike!


Bolj kot kdaj koli, spoštovane bralke in bralci,  je usoda slovenskega zdravstva tudi v vaših rokah. Da skupno gradimo pot spoštljivega sobivanja, vzajemnega spoštovanja, sodelovanja, solidarnosti in sočutja. Da glasujemo za poštenje in zaupanje. Glasujete za spremembe, za dejavno sodelovanje obeh strani – zdravnikov in bolnikov.

Prav zato, ker je povezovanje in skupno sodelovanje na vseh ravneh tako pomembno, spremembe pa prepotrebne, akcijo Moj zdravnik letos pomembno nadgrajujemo. Skupaj z vami namreč odpiramo prav vsa vrata slovenskih zdravniških ordinacij, bolnišnic, operacijskih dvoran, diagnostičnih centrov, laboratorijev in še marsikatera druga.

Neposredno, odkrito in javno lahko izrazite svojo hvaležnost konkretnim zdravnikom po vsej Sloveniji. Torej ne le družinskim zdravnikom, ginekologom in pediatrom, tudi vašim kardiologom, diabetologom, ortopedom, kirurgom, onkologom, internistom … Ne pozabite na svoje zobozdravnike in ortodonte svojih otrok.

Vsak vaš glas bo dragocen. Glas, ki bo videl onstran površine – in v sebi nosil veliko moč. Moč, ki spreminja!

Glasovanje poteka od 2. januarja do 14. marca 2014.

Glasujte lahko za:

 • mojega družinskega zdravnika,
 • mojega ginekologa,
 • mojega pediatra,
 • mojega specialista (npr. onkologa, anesteziologa, kardiologa, nevrologa, onkologa …),
 • mojega zobozdravnika.

Zdravnica ali zdravnik, ki ji/mu boste namenili največ glasov, bo prejel laskavi naslov Moj zdravnik 2014.Glasujte še danes in sodelujte v nagradnem žrebanju za privlačne nagrade:

 • 30 x DELIMANO PALAČINKARICA
 • 30 x KOSMODISK PERSONAL SCALE WE CARE
 • 3 x DELIMANO TEMPO PRESTO – EKONOM LONEC
 • 10 x DORMEO SIENA ANATOMIC PILLOW 50 x70
 • 1 x LEŽIŠČE AIR
 • 40 x 2-MESEČNA NAROČNINA NA REVIJO VIVA

Pokrovitelji akcije so:


Akcijo podpirajo tudi številni mediji:

Radio Sora, Radio Robin, Radio tednik Ptuj, Radio Štajerski val, Radio Triglav, Radio Univox; Radio Maxi, Radio Velenje, Radio Rogla, Alpski val, Radio Odmev, Radio 94, Radio Kaos in revije Moj malček, Vzajemnost in Dita.


Komisija akcije Moj zdravnik 2014


Za etičnost in korektnost akcije ter poteka glasovanja skrbi strokovna komisija:

1. prim. Marko Demšar, dr. med.,
2. Jarmila Trček Breznikar, dr. med.
3. doc. dr. Marjan Premik, dr. med.,
4. asist. Dr. Karin Sernec, dr. med.,
5. prim. Andrej Možina, dr. med.
6. Maja Živec Kozlevčar, dr. med.,
7. Nada Puharič, dr. dent. med.


Povejte svojo zgodbo!

Letos želimo akcijo oplemenitili tudi z vašimi zgodbami o srčnem delu ali dejanju v zdravstvu, ki nam jih boste pošiljali na naše uredništvo (Viva, Poljanska cesta 6, 1000 Ljubljana) ali na našo elektronsko pošto
viva@studio-moderna.com. Pišite nam in se zahvalite svojemu zdravniku, specialistu ali kateremu drugemu posamezniku za posluh za človeka, toplo in prijazno besedo ali srčen odnos, ki so vam ali vašim najbližjim pomagali prebroditi težje trenutke. Vaše zgodbe bomo objavili v naslednjih številkah revije Viva in na portalu viva.si  in nagradili najlepše.

Pomagamo družinam v stiski

Živimo v družbi, ki je medsebojno močno soodvisna in trdnost celote je možna le, če so trdni tudi njeni najšibkejši deli. Zato vsako leto podpremo katero od organizacij, ki s svojim delom pomembno prispevajo k boljši družbi. Letos smo se odločili, da v okviru akcije Moj zdravnik podpremo Zvezo prijateljev mladine Moste – Polje (ZPMMP), konkretno njihove Družinske centre. V ZPMMP vedo, kakšne globoke, dalekosežne in težke posledice puščata zlasti na otrocih revščina in nevzdržno socialno stanje. Zato se že vrsto let trudijo otrokom pomagati na vse možne načine. Več o pomoči na povezavi Pomagamo družinam v stiski.

Pomagate jim lahko z vašim prostovoljnim prispevkom na njihov TRR  (IBAN: SI56 0201 2002 0297 991 (NLB d.d.), z namenom splošna donacija (SI00 301).

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Postavi vprašanje

Denis Baš

Denis Baš dr.med. spec. pediatrije

Postavi vprašanje

Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki