Pomagamo družinam v stiski

  • Viva
  • petek, 03. januar 2014

Živimo v družbi, ki je medsebojno močno soodvisna in trdnost celote je možna le, če so trdni tudi njeni najšibkejši deli. Zato vsako leto podpremo katero od organizacij, ki s svojim delom pomembno prispevajo k boljši družbi. Letos smo se odločili, da v okviru akcije Moj zdravnik podpremo Zvezo prijateljev mladine Moste – Polje (ZPMMP), konkretno njihove Družinske centre.

V ZPMMP vedo, kakšne globoke, dalekosežne in težke posledice puščata zlasti na otrocih revščina in nevzdržno socialno stanje. Zato se že vrsto let trudijo otrokom pomagati na vse možne načine. A pomoč otrokom seveda ni dovolj. Na dolgi rok in trajno jih lahko rešimo le, če je zdrava njihova družina. Povezava med težkim socialnim in finančnim stanjem ter duševnim zdravjem je izredno močna.

Samo močen in trden človek, čustveno stabilen in duševno zdrav, lahko ustvari pogoje, da sebe in svojo družino lahko reši tudi iz najtežjih življenjskih situacij. To vsi na ZPMMP še kako dobro vedo, zato so poleg drugih vzvodov pomoči v obliki hrane, denarja, šolskih potrebščin, letovanja otrok in v zadnjem času izredno odmevnega botrstva otrok začeli tudi z nudenjem celostne psihosocialne pomoči družinam, ki jo izvajajo usposobljeni terapevti v njihovih Družinskih centrih. V njih s svetovanjem in različnimi terapijami pomagajo celostno usposobiti najranljivejše in najbolj ranjene ljudi, da se bodo vnovič postavili na trdna tla in se za vselej izkopali iz brezna brezupa, v katerega jih je pahnila revščina in težke življenjske okoliščine.

Družinskih centrov je v Sloveniji ta hip že sedem, želijo jih odpreti še več. Potreb je veliko. Zelo veliko. Za svoje delovanje Družinski centri potrebujejo finančno pomoč. Zato smo se na Viviodločili, da letos podpremo delovanje teh centrov, o katerih lahko več preberete tudi v intervjuju z Anito Ogulin iz ZPMMP v januarski številki Vive. Vabimo vas, da nas v teh prizadevanjih podprete tudi vi. Kako, vam bomo predstavili v naslednjih številkah Vive.

Že sedaj pa jim lahko pomagate z vašim prostovoljnim prispevkom na njihov TRR  (IBAN: SI56 0201 2002 0297 991 (NLB d.d.), z namenom splošna donacija (SI00 301).