Chemtrails, nevarne kemikalije z neba?

Kaj pršijo nad našimi glavami? O tem, da sledi, ki še ure ostajajo na nebu in tvorijo meglico, nimajo nič skupnega z kondenzacijskimi sledmi letal, je znanega že veliko.
Kaj pršijo nad našimi glavami? O tem, da sledi, ki še ure ostajajo na nebu in tvorijo meglico, nimajo nič skupnega z kondenzacijskimi sledmi letal, je znanega že veliko. (Foto: Shutterstock)

Po teoriji zarote, ki se nanaša na chemtrails (sledi kemikalij), so nekatere sledi, ki jih za sabo puščajo letala, v resnici kemično orožje ali biološki agens, namerno razpršen v ozračje (s škropljenjem ali z mešanjem z letalskim gorivom). Teorijo so številni znanstveniki že večkrat ovrgli: šlo naj bi zgolj za kondenzacijske sledi letal. Toda v zadnjem času se znova vse več govori o tem … Kakšna je resnica? Ali bi nas moralo skrbeti?

Zapraševanje neba je projekt ki ga izvajajo že sedemnajst let, le da je v zadnjih letih veliko intenzivnejši in vsakomur opazen. Po dolgih letih sprenevedanja so tudi uradne ustanove priznale, da pršenje ozračja ni izmislek, kot namen pa navajajo zniževanje temperature in omilitev podnebnih sprememb, ki jihpovzroča segrevanje ozračja.

Kaj so dejstva, kaj ugibanja?

O tem, da sledi, ki še ure ostajajo na nebu in tvorijo meglico, nimajo nič skupnega z kondenzacijskimi sledmi letal, je znanega že veliko. Obstajajo posnetki letal, iz katerih je jasno razvidno, da bele sledi spuščajo iz posebnih šob, da torej ne prihajajo iz letalskih motorjev.

Očitni dokaz je tudi naslednje: če spremljamo sledi na nebu, vidimo da tedaj, ko se ena posoda izprazni, nastane prekinjena črta, ki se kmalu potem nadaljuje – ko začnejo izpuščati kemikalije iz drugega rezervoarja. Občasno imamo celo priložnost videti, kako letalo zavije in začne leteti v nasprotno smer. Je pilot redne linije nemara kaj pozabil?

Tretji dokaz lahko razberete z lastnega barometra. Pooblačitev navadno spremlja padec zračnega tlaka in povišanje zračne vlage. Ker chemtraili delujejo tako, da sušijo ozračje, po pršenju sledita oblačnost in padec tlaka, ki ju spremlja nižja vlažnost ozračja.

Kaj pršijo nad našimi glavami?

O tem se lahko poučite v javno dostopnih patentnih odločbah. Teh je do kakih sto petdeset. Zagotovo preizkušajo različne mešanice, najpogosteje nanodelce aluminija in barija, v nekaterih mešanicah je tudi stroncij. Poleg so še hidrogen sulfid (H2S), žveplov dioksid (SO2) in druge snovi. Ker vse te kemikalije padajo z velikih višin, je težko določiti, kaj natanko je bilo v letalskih rezervoarjih. Kopičenje strupov na zemlji pa zanesljivo dokazuje, da to, kar je na nebu, že kmalu konča v naši vodi, tleh in v našem telesu.

Podatke, omenjene v nadaljevanju, so zbrali pri nevladni organizaciji Geoingineering Watch. Meritve, opravljene v rekah in jezerih v ZDA, so pokazale, da so se površine rečnih tokov, ki so onesnažene s težkimi kovinami, od leta 1993 do leta 2010 povečale z 2 na 41odstotkov. Pri tem od leta 2002 uradi med 130 elementi, ki jih spremljajo, aluminija ne testirajo več. Tako prirejeni podatki naj bi podajali veliko boljšo podobo stanja, kot je v resnici.

O tem, koliko težkih kovin pride do nas, najbolj priča naraščanje Alzheimerjeve bolezni in demence, ki sta v veliki meri povezani s poškodbami, ki jih na živčevju puščajo težke kovine, kot sta aluminij in živo srebro. Vsak tretji Američan, starejši od 65 let,trpi za eno od teh bolezni.

Otroke najbolj prizadene avtizem. Po uradnih podatkih se je njegova pogostnost od leta 1975 povečala za stokrat. Tako ima eden od petdesetih otrok avtizem, povezan z obremenitvijo z aluminijem. Opazno je tudi povečanje drugih težav z živčevjem (vnetje živcev, težave z zbranostjo …).

Najhujše posledice pa povzroči delovanjetako imenovanih koktajlov. Raziskava Sinergijski učinki zastrupljenosti okolja in težkih kovin Anju I.Usman, dr. med., dokazuje, da se toksičnost živega srebra in aluminija, če sta skupaj, poveča za stokrat.

Več o globalnih in dolgoročnih posledicah chemtrailovin o načinih, kako zavarovati sebe, vodne vire in tla pred vse večjim onesnaženjem, ste lahko prebrali v aprilskih novicah Skupaj za zdravje človeka in narave.

Več informacij:


Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Svetlana Novak

Svetlana Novak diplomirana medicinska sestra

Postavi vprašanje

Lea Lukšič

Dr. Lea Lukšič prehranska terapevtka, nutricionistka, raziskovalka

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki