Nega kože pri luskavici

Dermatološka linija BLUE CAP®
Dermatološka linija BLUE CAP®

Dermatološka linija BLUE CAP®

Luskavica ali psoriaza je pogosta vnetna sprememba kože, katere vzrok ni ustrezno pojasnjen. Vsaj desetina bolnikov ima težjo obliko te vnetne kožne bolezni, ki zato zahteva sistemsko zdravljenje, ostalim pa praviloma pomaga že ustrezna higiena in nega s specialnimi mazili in kremami. Med temi izstopajo izdelki dermatološke linije Blue Cap, ki vsebujejo molekularno aktiviran cinkov pirition.

Luskavica se kaže v najrazličnejših oblikah; od klasičnih oblik, ko so prizadeta kolena, komolci, lasišče do redkejših, kot so gnojne oblike luskavice, luskavica dlani in podplatov, luskavica nohtov, ali takšna, kjer so prizadeti tudi sklepi, kjer so gnojne spremembe le na dlaneh in podplatih ali na celem telesu.

Učinkovito: cinkov pirition

Luskavica je bolezen, ki jo zdravijo na več načinov: sistemsko z zdravili (klasičnimi in biološkimi) ter lokalno s fototerapijo. Čeprav luskavice ni mogoče pozdraviti, je njene simptome mogoče lajšati. Posebno mesto pri blaženju težav ima dnevna nega s posebnimi mazili, spreji in losjoni. Vsak izdelek pa ni enako učinkovit. Klinična raziskava, ki je bila izpeljana na dermatološkem oddelku novomeške bolnišnice s pripravki z molekularno aktiviranim cinkovim piritionom, je pokazala obetavne rezultate, saj se je 81 % testiranim z diagnozo luskavice stanje bistveno izboljšalo oz. so kožne spremembe celo popolnoma izginile.

Molekularna aktivacija

Cinkov pirition deluje kot antioksidant in uravnava proces motenega poroževanja oz. podaljšuje cikle celične delitve kože. Prav tako deluje tudi protivnetno, protibakterijsko in protiglivično. Ključna vrednost izdelkov Blue Cap je molekularno aktiviran cinkov pirition. Z molekularno aktivacijo se cinkovemu piritionu skozi pribitek elektronov, molekule dvignejo na višji energetski nivo, poveča se njegova antioksidativna moč ter posledično s tem učinkovitost.

Za vsakodnevno uporabo

Izdelki so varni za vsakodnevno uporabo, saj ne vsebujejo kortikosteroidov in citostatikov in so brez stranskih učinkov. Rezultati so vidni že po prvi uporabi. Vse izdelke Blue Cap, razen pršila Blue Cap za nego suhe kože in nego lasišča pri prhljaju, lahko uporabljajo tudi dojenčki in majhni otroci. Omenjena klinična študija je pokazala prav tako veliko učinkovitost tudi pri negi kože nagnjeni k atopičnemu in seboroičnemu dermatitisu. O učinkovitem delovanju izdelkov Blue Cap pričajo tudi številni zadovoljni uporabniki.

Kaj pravijo uporabniki

Darjo G., Izola
»Izdelke Blue Cap (šampon, sprej in kremo) uporabljam približno mesec dni in z rezultati sem zelo zadovoljen. Sam se za luskavico zdravim že vrsto let, a mi do sedaj noben pripravek ni pomagal.
To je le moja izkušnja, a izdelke priporočam prav vsem, ki imajo luskavico na lasišču.«

Roman B., Podnart
»Po petnajstih letih zdravljenja luskavice je bila dermatološka linija Blue Cap prva, ki mi je po daljši uporabi še vedno pomagala.«

Maja G., Ljubljana
»Čez en teden so bili vidni že občutni rezultati Blue Capa. Koža ni več izsušena, se sploh ne lušči
več, samo še rahli rdeči madeži so vidni, pa še ti postajajo čedalje svetlješi. Že zdaj ni več tipičnega
videza luskavice. Do zdaj še nobeno mazilo ni pomagalo v takšnem obsegu, kot ti izdelki.«

Izdelki BLUE CAP® so na voljo tudi v lekarnah, poslovalnicah Sanolabor ter vseh bolje založenih specializiranih prodajalnah.


Spregovorimo o luskavici

V okviru svetovnega dne luskavice, ki ga obeležujemo 29. oktobra, je letos Društvo psoriatikov Slovenije osveščalo javnost s kampanjo Spregovorimo o luskavici – dotaknimo se bistva. Cilj svetovnega dne ni le osveščanje o bolezni, temveč tudi dajanje podpore bolnikom, ki jih je na svetu 125 milijonov, v Sloveniji pa od 30 do 40 tisoč. Poseben poudarek ob svetovnem dnevu pa so dali tudi odpravljanju predsodkov o bolezni, kot je zmotno prepričanje, da je luskavica nalezljiva. V Sloveniji deluje 11 podružnic Društva psoriatikov Slovenije. Več informacij o njihovem delovanju in aktivnostih dobite na (02) 420 22 12 ali na spletni strani drustvo-psoriatikov.si.


Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina dr. med. spec. družinske medicine

Postavi vprašanje

Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Vsi Viva strokovnjaki