Rezultati iskanja za iskalni niz "sojina moka"

37 zadetkov

Soja - najbolj vsestranska stročnica

Sojo srečujemo kot sestavino mnogih živil: pijač, piškotov, juh, čokolade, sladoleda, omak ... Če soje še niste poizkusili, vas bodo naslednji razlogi morda prepričali, da boste to storili zdaj.

Soja

O soji zagotovo veliko slišite in berete. To živilo je spričo kopice dragocenih sestavin postalo zelo priljubljeno. In vendar, preden ga damo v nakupovalno košarico, se pogosto znajdemo pred nekaterimi dilemami: kako smo lahko prepričani, da živilo ni …

Soja za vitkost in zdravje

Dnevno uživanje 20 g soje naj bi po petih tednih zelo zmanjšalo tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja. Soja znižuje raven holesterola v krvi in krvni tlak, zelo dobro se obnese tudi v prehrani diabetikov, saj učinkovito uravnava raven krvnega …

Priprava tofuja

Še vedno nisem ugotovila "njami" priprave tofuja. Ker imam rada pikantno hrano ga pred peko začinim z vsemi mogočimi hot začimbami ( kajenski poper, čili, česen..), fliknem na vročega olivca in prelijem s sojino omako. Je sicer kar ok.., ampak nekaj …

Kokosovo mleko

Kokosovo mleko ni kokosova voda, ki se skriva v kokosovem orehu. Mleko pripravimo sami, in sicer iz svežega orehovega jedra ali iz kokosove moke. Obstajata še dva enostavnejša načina: kokosovo mleko kupimo v konzervi ali pa navadnemu mleku dodamo …

Težave z mokrenjem

Prebrala sem, da je priporočljivi čas med enim in drugim mokrenjem vsaj tri ure. Sama zdržim večinoma le uro, do uro in pol, ponoči vstajam tudi do trikrat. Pijem približno dva litra tekočine na dan, zvečer pred spanjem vsaj dve uri ne pijem, problem …

Kruh: ali veste, kaj jeste?

V Sloveniji nam je na voljo resnično veliko vrst kruha. Koliko pa je v resnici dobrega kruha, je že drugo vprašanje. Včasih so kruh pripravljali iz moke, vode, soli in kvasa, zato ponavadi niti ne pomislimo, da bi bil svež kruh zvarek kemije, ki nam …

Soja - mega beljakovina

Zdaj že vrabci na strehi čivkajo o tem neverjetnem fižolu in o tem, koliko dobrega lahko naredi za zdravje. Mediji hvalijo koristnost soje, nove kuharice razlagajo, kako jo pripravljati, Susan Love, kirurginja in avtorica knjižnih uspešnic o raku na …