Rezultati iskanja za iskalni niz "skuta"

18 zadetkov

Sirarska ali albuminska skuta

Albuminska skuta je rešitev za vse, ki težko prebavljajo mlečne izdelke, a tudi spodbuda vsem, ki v njih uživajo brez težav. Je namreč vir najkakovostnejših beljakovin, kalcija in drugih rudnin. Pravzaprav je sirarska skuta, tako kot njena predhodnica …

Skuta - nepogrešljivi del vsake diete

Skuta je zelo kakovosten vir beljakovin, ki so v primerjavi s številnimi drugimi veliko lažje prebavljive in celo pomagajo pri zaprtju, napetosti v trebuhu in zgagi. Vrsta aminokislin skrbi za pravilno delovanje jeter in imunskega sistema, a tudi za …

Pita s skuto in slivami

Jeseni je običajno preveč sadja, da bi vsega porabili. Kadar nam ostajajo slive, jih izkoščičimo in posušimo ali zamrznemo. Zamrznjene so pozimi odlične za pito. Slive imajo mnogo zdravilnih učinkov, saj vsebujejo veliko antioksidantov. Med drugim …

Sladka sirarska skuta ali albuminska skuta s koprivami

Kaj pojesti za malico ali proti mimobežni lakoti, ki rada sledi gibanju? Nekaj nadvse krepke beljakovinske hrane, sestavljene iz albuminov, globulinov, na primer sirarske ali albuminske skute in presežno "živalske" divje zelenjave, torej kopriv. Če …

Povišan sladkor

Pozdravljeni, na zadnjem sistematičnem pregledu so mi ugotovili povišan sladkor 6,3. Zdravnica me je napotila na nadaljnje preiskave. Imam zmerno telesno težo, normalno se prehranjujem, nikoli nisem bila debela, v družini ni diabetesa. Izvid me je …

S čim hranite kužete ?

Ali svoje ljubljenčke hranite samo z briketi ali jim date tudi "človeško" hrano oz. jim kuhate?

laneno olje

Pozdravljeni! Zanima me, kako se uživa leneno olje. Ker je precej neprijetnega okusa...

Siri z žlahtno plesnijo

Sirov z žlahtno plesnijo je kar precej, vendar sta najbrž najbolj znamenita, zagotovo pa najbolj razširjena francoski roquefort in italijanska gorgonzola. Ta sira se razlikujeta že v osnovi: roquefort tradicionalno pripravljajo iz ovčjega mleka, …