Rezultati iskanja za iskalni niz "shranjevanje hrane"

812 zadetkov

Shranjevanje hrane

Pomembno ni le to, kaj jemo, ampak tudi, kako hrano pripravimo za uživanje. Živila in iz njih pripravljene jedi so varni, če jih pravilno shranjujemo in pripravljamo. Hrana je namreč idealno gojišče zdravju škodljivih bakterij, zato sta pravilna priprava …

Kvinoja - idealna hrana za vegetarijance

Kvinoja vsebuje obilo beljakovin ter vseh devet esencialnih aminokislin, zato je idealna hrana za vegetarijance. Še posebno bogata je z aminokislino lizin, ki spodbuja obnovo tkiv. Povrhu je dober vir mangana, magnezija, železa in bakra. Magnezij …

Krompir je ena od najbolj hranljivih rastlin na svetu

Bel, rdeč ali rumen, včasih hrustljav in drugič mokast, naklonjen "druženju" z drugimi živili – krompir je običajen in neobičajen hkrati. Gre za eno od najbolj hranljivih rastlin na svetu, ki je takoj po žitih drugo najpomembnejše živilo. Krompir je …

Melasa - sladka zakladnica hranilnih snovi

Melasa je gost, temen sirup, ki spominja na med, pridobivajo pa ga s stiskanjem sladkornega trsa ali sladkorne pese. Ta nerafinirani sirup, ki ne vsebuje aditivov ali konzervansov, je prava zakladnica hranilnih snovi, saj je bogat s kalcijem, železom, …

Amarant - hranljivo žito bogato za beljakovinami

Na veselje vegetarijancev je amarant izredno hranljivo živilo, saj ni le izredno bogat z beljakovinami, celo bolj kot večina žit (vsebuje jih kar 15 %, več kot kravje mleko). Vsebuje namreč tudi vrsto vitaminov in mineralov – denimo sedemkrat več …

Kako shranjevati hrano v hladilniku?
  • Novice
  • petek, 17. julij 2015

Preden želite shraniti jedi v hladilnik ali zamrzovalnik, jih ohladite in pokrijte. Če v hladilnik odložimo še tople in vlažne jedi, kot je juha ali listnata zelenjava, iz njih izhlapi voda, kar navlaži zrak v hladilniku. Zaradi večje vlage hladilnik …

Znate varno shraniti ostanke hrane?
  • Novice
  • sreda, 08. april 2020

Zagotovo vam je kdaj ostalo kaj hrane na krožniku. V takih primerih večina krožnik prekrije z aluminijasto folijo in spravi v hladilnik. Toda to ni povsem neoporečno.

Soja - najbolj vsestranska stročnica

Sojo srečujemo kot sestavino mnogih živil: pijač, piškotov, juh, čokolade, sladoleda, omak ... Če soje še niste poizkusili, vas bodo naslednji razlogi morda prepričali, da boste to storili zdaj.