Večina ljudi se zaveda dejstva, da bi v svojo prehrano morali vključiti več sadja in zelenjave. Toda poleg tega, da je treba pojesti od pet do devet kosov sadja in zelenjave na dan (torej približno kilogram), je za trdno zdravje pomembno tudi to, da …
Strokovnjaki za zdravo prehrano zadnjih deset let vse pogosteje poudarjajo izjemen pomen sadja za dobro počutje, zdravje in vitalnost. To živilo naj bi pogosto preprečevalo motnje in bolezni, nekatere izmed njih pa celo blažilo in zdravilo.
Na ZPS so tokrat vzeli pod drobnogled, kako kakovostno sadje slovenskemu potrošniku ponujajo trgovci, od kod prihaja, in ne nazadnje, koliko nas stane? Ker pa nekateri Slovenci še vedno radi zahajajo v »zamejske« trgovine, so ponudbo preverili tudi …
Mene pa zanima, ali se kje da dobiti informacije, kdaj raste kakšna zelenjava, tako da vemo, da je približno naravno zrasla ... v smislu, da se bi prehranjevali čim bližje naravi. Pač sezonsko. Saj tako so tudi nekdaj jedli, ko pa sveže zelenjave ni …
Stopimo v shrambo po jabolčne krhlje. Ali pa jih kupimo in še nekaj drugega suhega sadja povrhu ter se tako motiviramo, da še to leto tudi sami nasušimo del ozimnice. Do takrat si vsekakor pomagamo s tem, kar je. In tega ni malo. Suho sadje je pozimi …
Suho sadje je dragocena hrana, saj je bogato s kalorijami, hkrati pa vsebuje obilo zaščitnih snovi. Sušenje je ena od metod trajnejšega shranjevanja sadja. Proces sušenja, pri katerem sadju odstranjujejo vodo, naravno poteka na soncu ali v senci, v …
Kadar se skušamo znajti v množici informacij, ki gradijo labirint zdravja in prehrane, priskoči na pomoč živahna preprostost. Domenimo se lahko, da je zdrava hrana ekološko ali drugače naravno pridelana, čim manj predelana, sezonska in raznovrstna. Če …
Poznate razliko med sokom, nektarjem in osvežilno pijačo? Oboje natočimo v kozarec in nam teče po grlu, toda razlika je velika. Sokovi in nektarji so del zdrave prehrane, saj ohranjajo vso dragoceno vrednost sadja. S pitjem tega sadja v tekoči obliki …