Rezultati iskanja za iskalni niz "priprava pijače"

289 zadetkov

Kombuča

Kultura kombuče je podobna kisovi matici in je združba kvasovk in ocetnokislinskih bakterij. Izvira z Daljnega vzhoda, kjer jo uporabljajo že kakih dva tisoč let. V Evropo je prišla iz Rusije, kjer jo že dolgo pijejo kot osvežilni in zdravilni napitek, …

zeliščni pripravki v tkm

Lepo pozdravljeni, začela sem z zdravljenjem v Centru TKM v Ljubljani, predvsem sem poiskala njihovo pomoč zaradi anksizno-depresivne motnje. Poleg akupunkture, ki mi zelo odgovarja sem uporabila tudi zeliščni pripravek, ki mi ga je zdravnica priporočila. …

Priprava tofuja

Še vedno nisem ugotovila "njami" priprave tofuja. Ker imam rada pikantno hrano ga pred peko začinim z vsemi mogočimi hot začimbami ( kajenski poper, čili, česen..), fliknem na vročega olivca in prelijem s sojino omako. Je sicer kar ok.., ampak nekaj …

Medicinski testi telesne kondicijske pripravljenosti

Škoda ker ne obstaja skupina "Športna medicina" ali kaj podobnega, ker bi vprašanje spadalo bolj v takšno skupino. Kakorkoli. Imam vprašanje, ki ni vezano na nobeno bolezen pač pa predvsem na fizično stanje telesa. Zanima me namreč, kje mi lahko opravijo …

koprive

Zanima me ali ima kdo izkušnje s pripravo kopriv (čaji ali tinkture), nabiranjem (kje in kdaj so najbolj učinkovite). Rada bi naredila čistilno kuro z njimi, ker baje zelo pomagajo očistiti telo, sama pa bi ih rada sprobala za čiščenje krčnih žil.

Kokosovo mleko

Kokosovo mleko ni kokosova voda, ki se skriva v kokosovem orehu. Mleko pripravimo sami, in sicer iz svežega orehovega jedra ali iz kokosove moke. Obstajata še dva enostavnejša načina: kokosovo mleko kupimo v konzervi ali pa navadnemu mleku dodamo …

Zelenjavni sokovi - sveže stisnjeni

Če bi me nekdo postavil pred dejstvo, naj vržem skozi okno sokovnik ali štedilnik, bi se brez pomisleka odločil za slednjega. Resda bi se z opravilom precej bolj namučil, kot če bi skozi okno zabrisal sokovnik, in še pomoč bi potreboval, toda izbira …

Bezeg

Obožujem bezgov sok ....ali kdo ve, kako se pripravi in kdaj bezeg najbolj raste oz kdaj ga nabiramo?