Pečenje na žaru na aluminijski foliji ni povsem brez tveganja, saj kovinske delci s folije lahko zaidejo tudi v hrano.
Jesti zdravo je preprosteje, kot si mislite. Za začetek si oglejte, kako se prehranjuje vaša družina – in začnite načrtovati. Ni vam treba takoj in v celoti izločiti nasičene maščobe ali jedila z visoko vsebnostjo holesterola. Preprosto vsak dan …
Ko je konec s poletno zelenjavo, pridejo do besede kapusnice. Saj jih v podobi zgodnjih sort jemo že prej, ampak nekako je njihov čas prav zdaj in potem še dolgo skozi zimo. Vso to čvrsto zelenjavno sorodstvo druži podobna vsebnost hranil in učinkovin, …
Nalezljive bolezni, ki se prenašajo z onesnaženo hrano, so pogoste, ogrožajo pa življenje milijonov ljudi na svetu. Ni nujno, da se pri osebi, okuženi z mikroorganizmi iz hrane ali njihovimi toksini, pokažejo znaki bolezni, lahko pa se pojavijo različni …
Riž je treba kuhati po točno določenih pravilih, če ne želimo, da nastane neokusna lepljiva masa, prav takšna, kakršne se spominjajo njegovi sovražniki.
Poletje je pravi čas za selitev kuhinje in jedilnice na prosto, v naravo. Med predajanjem sončnim žarkom in svežemu zraku je druženje s prijatelji ob dobri hrani pravi življenjski užitek. Obilje dobrot, ki jih pripravimo na žaru obeta pravo malo …
Kvinoja vsebuje obilo beljakovin ter vseh devet esencialnih aminokislin, zato je idealna hrana za vegetarijance. Še posebno bogata je z aminokislino lizin, ki spodbuja obnovo tkiv. Povrhu je dober vir mangana, magnezija, železa in bakra. Magnezij …
Bel, rdeč ali rumen, včasih hrustljav in drugič mokast, naklonjen "druženju" z drugimi živili – krompir je običajen in neobičajen hkrati. Gre za eno od najbolj hranljivih rastlin na svetu, ki je takoj po žitih drugo najpomembnejše živilo. Krompir je …