Rezultati iskanja za iskalni niz "polifenoli"

5 zadetkov

Polifenoli v sadju in zelenjavi

S fenoli bogata živila, predvsem sadje in zelenjava, so bila v mnogih raziskavah prepoznana kot ključne sestavine prehrane, ki zmanjšujejo tveganje za nastanek kroničnih bolezni, vključno s sladkorno boleznijo tipa 2, inzulinsko rezistenco, srčno-žilnih …

Zeleni čaj: Nepogrešljiv v zdravi prehrani

Ameriški zdravniki menijo, da zeleni čaj po vsej verjetnosti zmanjšuje nevarnost nastanka kožnega raka in bolezni srca, povečuje odpornost proti gripi, saj mu pripisujejo protivirusne in protibakterijske lastnosti, dobro vpliva na zobe in še in še bi …

Fitokemikalije

Pojem fitokemikalije obsega na stotine biološko aktivnih, nehranilnih kemikalij, ki jih najdemo v rastlinah. Kot sestavine v hrani so odkrili več kot 900 različnih fitokemikalij, njihovo odkrivanje pa še poteka. Mnoge izmed njih pozitivno delujejo na …

Grozdje ščiti spomin
  • Novice
  • nedelja, 05. oktober 2014

Ameriška študija prinaša zanimive in obetavne izsledke: redno uživanje grozdja lahko upočasni staranje živčnega sistema in propadanje mentalnih funkcij, povezanih z dolgo življenjsko dobo. Trimesečna raziskava je pokazala, da so bioaktivne sestavine …

Antioksidanti - varuhi našega zdravja

Prosti radikali, škodljive snovi, ki povzročajo škodo na naših celicah, nastajajo vsakodnevno med presnovnimi procesi. Čustveni stres, UV-žarki, onesnaženost okolja, cigaretni dim, nepravilna prehrana in drugi dejavniki prav tako ustvarjajo proste …