Rezultati iskanja za iskalni niz "nezdrava hrana"

833 zadetkov

Jutranje slabosti posledica nezdrave hrane
  • Novice
  • četrtek, 11. november 2010

Jutranja slabost pri nosečnicah bi utegnila biti naravni način, kako se telo bodoče matere varuje pred strupi iz hrane, kaže raziskava, ki so jo opravili na liverpoolski univerzi. Po analiziranju 56 študij iz 21 držav so raziskovalci prišli do sklepa, …

Kaj nas vleče k nezdravi hrani?
  • Novice
  • petek, 25. marec 2016

Nezdravo hrano doživljamo kot »nevarno in privlačno«, podobno kot nas vleče k »nevarnim« ljudem.

Cena nezdrave hrane pravi krivec za debelost?
  • Novice
  • četrtek, 15. marec 2018

Dokler so nezdravi prigrizki in sladkarije cenejši od zdrave hrane, zelenjave, sadja in mlečnih izdelkov, je manj verjetno, da se bodo ljudje začeli bolj zdravo prehranjevati, trdijo znanstveniki.

Pasti praznične mize

Ko gre za hrano, so prazniki za marsikoga, celo za najbolj disciplinirane med nami, velika skušnjava. Poleg presežnih kilogramov, ki jih "pridelamo" v tem obdobju, nas zaradi pretiravanja s hrano pogosto peče zgaga, zvija nas v trebuhu ali pa smo žrtve …

Hrana, ki nas poneumlja

Vsi smo že slišali za hrano, ki redi, zapira, dviguje tlak ali ga znižuje, utruja. Toda, ali ste slišali, da določena hrana tudi poneumlja? Če želite ostati pametni, se je dobro izogniti ali vsaj omejiti vnos naslednje hrane, svetuje Health Digezt .

Neprespani hlepijo po hitri hrani
  • Novice
  • torek, 27. januar 2015

Neprespanost spreminja prehranjevalne navade, saj neprespani ljudje pogosteje posegajo po nezdravih živilih. Zaradi neprespanosti se namreč poveča dejavnost predela v možganih, ki je zadolžen za motivacijo in hlepenje. Znanstveniki so prišli do te …

Kako deluje čut za okus?

Zakaj hrana, ki je večinoma nezdrava, tako okusna? Mar ne bi pričakovali, da je hrana, ki nam dobro dene, tudi najboljšega okusa? In zakaj v "nezdravi" uživamo skoraj vsi? Je ta čut biološka značilnost sesalcev − in če je tako, ali ga podedujemo?

Deset vzrokov za epidemijo debelosti

Leta 2006 so v strokovni literaturi objavili deset možnih vzrokov, ki poleg že znanih (pozitivna kalorična bilanca zaradi prevelikega vnosa hrane in premajhne porabe kalorij) igrajo pomembno vlogo pri nastanku epidemije debelosti.