Rezultati iskanja za iskalni niz "lokalna hrana"

813 zadetkov

Podeželje v mestu – velika noč na podeželju
  • Novice
  • ponedeljek, 23. marec 2015

KGZS vabi na tradicionalno prireditev Podeželje v mestu – velika noč na podeželju,  v soboto, 28. marca, na Pogačarjev trg v Ljubljani. Na Podeželju v mestu se bo predstavljala ponudba kakovostnih proizvodov slovenskega podeželja.

Uvožena hrana ne vidi zemlje

"Zavedeti se bomo morali, da nič ne zraste v trgovini in tudi, da na kmetiji nič ne zraste samo od sebe", poudarja Milojka Fekonja, doktorica kmetijskih znanosti in predsednica Zadruge Dobrina. Zato je pomembno, da spoštujemo kmeta, kmetje pa potrošnika: …

Lojze Čop, najmlajši slovenski kuharski mojster

»Sestavine z različnih celin so danes zlahka dostopne, toda ni lepšega in boljšega kot to, da doma, ob domači njivi ali travniku, nabereš bezgove cvetove in čemaž ter iz njiju nekaj pripraviš,« poudarja Lojze Čop, naš najmlajši kuharski mojster, ki …

Kilometrina naših krožnikov

Na Osnovni šoli Ormož smo raziskovalke pod vodstvom mentoric Mirjane Meško in Stanke Hebar že v lanskem šolskem letu delale raziskavo z naslovom Ješ lokalno? Ješ slovensko? in prišle do zaključkov, ki so nas spodbudili k nadaljnjemu raziskovanju tudi …

Tomaž Kavčič, umetnik v kuhinji

Mi smo gostilna. Slovenci imamo tako lep izraz za te naše hrame kulinarike. Gostiti, gosti, gostilna, gostitelj so besede, ki so mi tako blizu, ker so tako tople, pravi kulinarični virtuoz Tomaž Kavčič. In čeprav je njegova slovita gostilna doma v …

Mednarodna prireditev Terra madre in Salone del Gusto

Vse od leta 2004, se vsake dve leti, v okviru gibanja Slow food, na mednarodni prireditvi Terra madre in Salone del Gusto, srečajo kmetje, ribiči, pridelovalci hrane, kuharji, akademiki, študentje z vsega sveta, ki so združeni v želji po spodbujanju …

Z roko v roki do kakovostnih obrokov

Lokalno pridelana živila zaradi krajše poti od mesta pridelave do naših ust vsebujejo več hranil, predvsem vitaminov, in manj kemikalij. Toda kar tretjina vrtcev in šol v prehrano vključuje manj kot deset odstotkov lokalnih in ekoloških živil. Projekt …

Samooskrba

Besedi samooskrba in lokalna pridelava slišimo vse pogosteje. Gre zgolj za novo obliko lokalpatriotizma – ali pa v resnici obstajajo tehtni razlogi, zakaj bi morali uživati hrano, ki je zrasla kar se da blizu našega doma?