Rezultati iskanja za iskalni niz "kvasovke"

5 zadetkov

Kombuča

Kultura kombuče je podobna kisovi matici in je združba kvasovk in ocetnokislinskih bakterij. Izvira z Daljnega vzhoda, kjer jo uporabljajo že kakih dva tisoč let. V Evropo je prišla iz Rusije, kjer jo že dolgo pijejo kot osvežilni in zdravilni napitek, …

Odkrijte kandido: pljunite v kozarec!

Ne gre za šalo, v kateri Škot, ki ga skrbi, da bi mu kdo spil pivo, medtem ko bo na stranišču, ob kozarcu pusti napis "Pljunil sem v pivo". Gre za najhitrejši test stanja vaše črevesne flore, ki utegne biti veliko pomembnejša, kot smo si predstavljali …

Kefir in njegova zdravilna moč

Kavkaška ljudstva, ki slovijo po visoki starosti in številnih potomcih, že več stoletij pripravljajo in uživajo kefir kot naravni napitek. Kefir je fermentiran mlečni izdelek s penasto teksturo, rezkim okusom in žametno kislostjo, ki ga uvrščamo med …

Ko zavlada kandida

V prebavilih se lahko glivice kvasovke iz rodu kandida (Candida albicans) pretirano razrastejo. Njihovo razraščanje je najpogosteje posledica spremembe kislo-bazičnega ravnovesja (zakisanje), spremembe razmerja moči med dobrimi mlečnokislinskimi …

Glivične okužbe

Vsi imamo po telesu glivice, ki jih je najpogosteje najti na koži rok in nog, a tudi v sluznici ust, nosu in črevesja. Glivic je več kot sto vrst in večina jih je neškodljivih. Toda obstaja tudi približno petdeset vrst patogenih glivic, ki lahko …