Rezultati iskanja za iskalni niz "jodirana sol"

1000 zadetkov

Sol - vrste in uporaba

O soli v prehrani obstaja toliko nasprotujočih podatkov, da ne vemo več, ali naj jedi sploh še solimo ali ne, in če že, ali naj uporabljamo takšno ali drugačno, kameno, domačo morsko, uvoženo tretjo ali kakršno koli že sploh sol − ali pa naj sol dobimo …

Jod

Za pravilno delovanje ščitnice telo rabi jod. Zanima me katera hrana vsebuje jod, saj ne uporabljam jodirane soli.

Golša

Značilno enakomerno ali vozličasto povečanje ščitnice, ki ni posledica avtoimunske bolezni ali vnetnega procesa. Najpogostejši vzrok golše povsod po svetu je pomanjkanje joda v hrani, zato se v številnih državah soli dodaja jod. Kljub ustrezni preskrbi …

S ščepcem soli in banano

Čeprav je sol pomembna za zdravje, jo uživamo odločno preveč. Visok vnos soli lahko vpliva na povišanje krvnega tlaka ter poveča tveganje za nastanek osteoporoze in najbrž tudi raka želodca. Pri kuhanju poskusimo sol nadomestiti z začimbami in dišavnicami, …

Pesek v očeh

Že tri tedne imam v očeh občutek, da so popolnoma suhe (brez solz), večkrat me zbada - kot da bil imela pesek. Preizkušala sem že kar nekaj kapljic, pa ni nič boljše. Ima kdo kakšen nasvet, kako se znebim tega, ker me že precej ovira pri vsakdanjem …

Zelena solata: Razkošje klorofila

Zelene solate ponavadi ne kuhamo. Liste običajno samo skrbno operemo, odcedimo, natrgamo na kose in stresemo v posodo. Pikolovci jo še za pol ure postavijo v hladilnik, da postane še bolj krhka. Na koncu jo prelijemo z oljem in kisom, solimo in jed je …

Himalajska ali Aleksandrova sol

Tako so že v 4. stol. pr. n. š. imenovali sol, ki jo je Aleksander Veliki tovoril s Himalaje, v njegovem kraljestvu pa so jo smeli uporabljati samo pripadniki najvišjih družbenih stanov. Sol je slovela tudi po zdravilnih lastnostih. Pozneje je dolga …

kaj bo danes za kosilo?

prosim za kakšen preprost recept za zdrav in okusen obrok, ki ne zahteva preveč časa, ko pride človek izžet iz službe... moji aduti so: - pašta s tuno, - velika skleda solate z raznimi dodatki (tuna!, kuhano jajce, olive), - špinača in sojini polpeti …