Rezultati iskanja za iskalni niz "jagoda"

25 zadetkov

Borovnice v službi zdravja

Borovnice so najokusnejše, če jih naberemo kar sami. Ko čepimo med borovnicami, pazimo le na to, da naberemo čimmanj klopov in čimveč borovnic, za sproti in za potem. To je namreč ena od tistih vrst hrane, ki bi jo po malem lahko jedli leto in dan, …

Jagodičje

Med sadjem zavzema posebno mesto zaradi večje vsebnosti cele vrste rudnin, po vitaminih pa izstopa nekoliko manj. V zadnjem času čedalje glasneje opozarja nase z barvili; nekatera med njimi so ključni antioksidanti, ki ščitijo pred rakom in drugimi …

vrt na okenski polici

Nimam vrta, imam pa precej široko okensko polico, ki je obrnjena na jug - cel dan je obsijana, poleti je celo zelo vroče. Bi mi lahko svetovali, kaj bi mi uspevalo v lončkih? Mogoče kakšni feferoni? Vem, da bi lahko posadila paradižnik češnjevec, ampak …

Jagode - sladke celo leto

Zdaj lahko resda jagode kupujemo že vse leto, saj prihajajo na police naših trgovin iz najrazličnejših krajev sveta, vendar se po okusu še vedno ne morejo kosati z jagodami, ki so dozorele pri nas v kolikor toliko naravnih razmerah.

Napitek iz jagodičja

Recept za napitek, bogat z vlakninami.

Jagoda na prehranskem prestolu

Smo globoko v sezoni jagod in ker jih je v izobilju, so v svoji največji sladkosti in še cenovno so dostopne, zato je zdaj idealen čas, da si jih čim večkrat privoščimo.

Gozdne jagode

V gozdnih jagodah (navadni jagodnjak – Fragaria vesca) je precej vitamina C, sadnih kislin, citronske in vinske, ki pa dajejo plodovom prijeten kiselkast okus, zato so jagode najbolj priljubljen gozdni sadež, še posebej, če jih uživamo kar sveže. Ne …

V svilo oblečene jagode
  • Novice
  • četrtek, 28. julij 2016

Na poti od njive do krožnika propade več kot polovica sadja in zelenjave, saj je hrana najhitreje pokvarljivo blago. To škodo utegne delno zmanjšati svila.