Rezultati iskanja za iskalni niz "globalno segrevanje"

20 zadetkov

Mišo Alkalaj: Globalno segrevanje - to ni znanost, to je prevara

“Zdaj celo vodilni klimatologi priznavajo, da se je segrevanje ozračja ustavilo leta 1995 in da se atmosfera od leta 2002 ohlaja," poudarja Mišo Alkalaj, vodja Centra za mrežno infrastrukturo na Institutu Jožef Stefan v Ljubljani. Alkalaj s svojimi …

Globalno segrevanje in vinogradništvo
  • Novice
  • ponedeljek, 10. februar 2020

Če sodite med dvomljivce, ki ne verjamejo v škodljivost globalnega segrevanja, vas bo morda prepričal naslednji argument: resno namreč ogroža vinogradništvo.

S plastično jadrnico okoli Arktike

Norvežanoma Borgeu Ouslandu in Thorliefu Thorliefssonu je uspel nenavaden podvig. S 10 metrskim trimaranom iz fiberglassa sta uspela objadrati Arktični ocean. Začela sta v Oslu, nadaljevala preko Murmanska in naprej po morju severno od Sibirije do …

Nevarna igra s podnebjem

Po neuspeli podnebni konferenci v Kopenhagnu postajajo vse bolj zanimive tudi še vprašljive ideje, kako rešiti podnebje. Gre za nekakšne izhode v sili, če nam kljub trudu ne bi uspelo zmanjšati izpustov toplogrednih vplivov in ublažiti ter upočasniti …

Ali lahko ustavimo podnebne spremembe?

Pravkar sem se vrnila z znanstvene konference, na kateri smo razpravljali o bioloških osnovah socialne in kulturne antropologije. Čeprav se na prvi pogled zdi, da predmet te konference nima nikakršne posebne povezave s konceptom narave, v resnici ni …

Zakaj ljudje ne opazimo okoljskih sprememb?
  • Novice
  • četrtek, 23. september 2010

Znanstveniki so zaznali sindrom spremenljivih temeljev, kar ni simptom preveč zaužitega alkohola, temveč teorija, po kateri ljudje okolje zaznavamo na podlagi tega, kar vidimo z očmi danes, ne upoštevamo pa stanja v preteklosti. Teorijo, predstavljeno …

V novi tiskani Vivi
  • Novice
  • sreda, 03. november 2010

V novemberski številki, ki izide v petek, 5. novembra, preberite:

Kmalu hamburgerji z mesom iz matičnih celic
  • Novice
  • nedelja, 11. marec 2012

V laboratoriju Univerze v Maastrichtu razvijajo meso za hamburgerje iz matičnih celic, pridobljenih iz govedi. Na nedavni novinarski konferenci so napovedali, da jim bo ta podvig uspel že jeseni. Dosedanji stroški razvoja tovrstnih hamburgerjev znašajo …