Da bolezen tiči v debelem črevesu, je bilo znano že starim Grkom - in to še zdaj vedo vsi, ki znajo gledati na telo kot celoto. Kajti "tam spodaj" lahko tiči marsikaj, česar ni treba, in razmerje sil črevesnega drobnoživlja je lahko skrajno neprimerno. …
NA KRaTKO: Alkohol - da ali ne? http://www.studio12.si/zdravo-zivljenje/... NA KRaTKO, alkohol, zdravje Prvo bi se morali vprašati, kaj je alkohol in koliko vrst ga poznamo ter zakaj in od česa so razni alkoholi izdelani? Rekel bi, da so v glavnem dve …
Mleko nas spremlja od prvega dne naprej, toda marsikatera resnica o mleku in mlečnih izdelkih ni nikoli zapustila ozkih strokovnih krogov in postala splošno znana. Marsikdo ve, da so probiotiki živi mikroorganizmi in da pozitivno vplivajo na zdravje …
Ali že veste, kaj je miso? V eni od epizod kviza Lepo je biti milijonar je moral tekmovalec odgovoriti na vprašanje, kaj je miso. Eden od ponujenih odgovorov je bil, da gre za vrsto hrane, ker pa tekmovalec tega ni vedel, je ostal praznih rok. Na …
Kakovosten prvi obrok je zagotovilo, da bomo ves dan polni energije. Dober zajtrk prebudi presnovo, prispeva k dobremu počutju in pomaga nadzirati telesno težo. Večina nas zajtrk preskoči, s čimer si delamo medvedjo uslugo, saj je dokazano, da ljudje, …
Kefir vsebuje veliko proteinov, kalcija, magnezija, fosforja ter vitaminov A, B, C in K. Študije kažejo, da uravnava prebavo, preprečuje črevesne bolezni, omejuje razraščanje škodljivih bakterij (tudi kandide), preprečuje okužbe, krepi odpornost in …
Odločno zanikate, krivdo valite na drugega, celo na nedolžno mačko. Spomnim se, kako me je, ko so mi še kot deklici prebirali iz Zabavnika, v živo zadela zgodba o ugledni gospe iz viktorijanske dobe, ki je na nekem velepomembnem sprejemu v visoki družbi …
Kaj takega! Čisto navadna skisana zelenjava – lahko tudi kruh in druge žitne podobnosti, če mleka in celo stročnic niti ne omenjamo – pa tako zdrava reč? In celo zelo okusna? Je že tako, da skisana živila sodijo med najbolj s hranili bogato in zdravju …