Rezultati iskanja za iskalni niz "esencialne maščobe"

150 zadetkov

Maščobe - koristne in škodljive

V evropski prehranski piramidi so maščobe dolgo spadale med »grešna« živila, ki naj bi jih uživali v čim manjših količinah. Tudi raziskovalci so dolga desetletja ugotavljali, da s to piramido marsikaj ni v redu. Tako smo naposled dobili novo prehransko …

Dobre in slabe maščobe se razlikujejo po − količini

Še pred nekaj desetletji so »krepkejše« ljudi visoko cenili − s svojo postavo so drugim vlivali spoštovanje. Ti ljudje so navadno pripadali bogatemu sloju in živeli v blaginji, ki je bila širšemu krogu prebivalstva nedostopna. Maščobe so bile snovi, …

Dobre maščobe

Maščob se drži sloves, da so škodljive in da se jih velja čimbolj izogibati, vendar to v resnici ni popolnoma res – če uživamo tako imenovane dobre maščobe in se izogibamo slabim, je prav nasprotno.

Skupina Panvita predstavila smernice zdravega prehranjevanja in pomen ugodnega razmerja med omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami v prehrani
  • Novice
  • četrtek, 30. junij 2011

Skupina Panvita je na novinarski konferenci, ki je potekala v restavraciji Angel v Ljubljani, predstavila smernice zdravega prehranjevanja, svoja prizadevanja na področju razvoja zdravih izdelkov ter rezultat teh prizadevanj - svinjsko meso z ugodnim …

Dobre strani rastlinskih maščob in margarine
  • Novice
  • sreda, 09. november 2011

Maščobe imajo v naši prehrani hranilno, energijsko in kulinarično vrednost. So ena izmed najpomembnejših sestavin vsakodnevne prehrane. Pomembno pa je, koliko in katere vrste maščob uživamo. Pravo prehransko in preventivno delovanje za človekovo zdravje …

Hrana proti visokem krvnem tlaku in holesterolu

Tudi s primerno uravnoteženo in zdravo prehrano – hrano z veliko zelenjave in sadja – in zdravim načinom priprave lahko preprečimo ali znižamo visok krvni tlak in visoko raven holesterola v krvi.

Da ne bo težav z debelostjo - otroke naučimo jesti!

Otroci se med odraščanjem razlikujejo po marsičem, med te osnovne razlike pa spadata tudi potreba po hrani in občutek lakote, ki sta pri vsakem otroku drugačna. Te razlike se izražajo v postopnem sprejemanju posameznih vrst hrane in pijače, količini …

Drugačna olja

Kaj imajo skupnega konoplja, kokos, oreh, sezam, lan in plodovi arganovega drevesa? Iz njihovih plodov znajo narediti najkakovostnejša in posebna olja, ki jih lahko uporabljamo pri kuhi, za terapevtske namene ali za nego telesa.