Rezultati iskanja za iskalni niz "ekološko pridelana hrana"

851 zadetkov

Vabljeni na državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije
  • Novice
  • petek, 11. april 2014

Vabljeni na 16. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije z naslovom Umno gospodarjenje v sodelovanju z naravo in ekološko pridelana hrana. Tekmovanje bo potekalo v prostorih Hiše kulinarike, na Glavnem trgu 30 (Novo mesto) v …

Ekološko pridelana hrana

Ekološko kmetijstvo temelji na dolgoročni strategiji. Prizadeva si za ohranjanje ravnovesja med zemljo, rastlinstvom in živalstvom ter človekom.

Jejmo ekološko, sezonsko in domače

Zadnje čase nas skrbijo bolezni in bi radi jedli bolj zdravo. Prav. Ampak kako? Kaj? Kakšnega porekla? Jasno je, da naj bo hrana naravna, eko in bio, nemastna, slastna in brez mesa. Ali pa? Takoj ko začnemo deliti, izgubimo. Celoto in vse, s prijetnim …

Kako do ekološke hrane in kmetij

Nekje je treba začeti in najprijetneje je, če kar pri lastni lakoti. Ker se celota rada razodeva v troedinosti, tudi tu ni druge, kot da sprejmemo, kar je: ekološko pridelano hrano kupujemo v trgovinah, na tržnicah in neposredno pri ekoloških kmetih. …

Vabljeni na predstavitev partnerskega kmetovanja z EKO zabojčki
  • Novice
  • petek, 20. marec 2015

Iščete svežo hrano z ekoloških kmetij? Vabljeni na predstavitev partnerskega kmetovanja z EKO ZABOJČKI v četrtek, 26. marca 2015, ob 17.30 uri,  Kmetijsko gozdarski zavod Maribor, Vinarska ul. 14 !

Riž: Eksotičen vir energije

Nerafiniran riž vsebuje veliko vitaminov B, kalcija, mangana, magnezija in selena ter vlaknin in fitohranil. Riž odlikuje kopica koristnih učinkov:: znižuje krvni tlak, preprečuje poapnenje žil, uravnava raven krvnega sladkorja, zmanjšuje raven slabega …

Vitalni ljudje: Eko življenje Sanje Lončar

Z novinarko in raziskovalko Sanjo Lončar, vodjo projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, ki že nekaj let živi v sozvočju z naravo, smo se pogovarjali o tem, kako ji je odločitev za odmik od konvencionalnega vsakdana v mestu za vedno spremenila …

Pira velja za popolno živilo

Pira je eno od najstarejših žit, ki so ga naši predniki gojili že pred devet tisoč leti. V nasprotju s pšenico je niso selekcionirali in žlahtnili, zato se je ohranila v svoji izvorni, "nehibridni" obliki, zaradi česar njena prehranska vrednost ni …