Okoljevarstvenika Antona Komata v zadnjem času najpogosteje srečate na kateri od razprav o predvideni gradnji plinskih terminalov v Tržaškem zalivu. Prepričan je, da bi uresničitev tega projekta dramatično ogrozila ekosistem na širšem območju ob …
Se tudi vam včasih zdi, da je pri eko-izdelkih v ceni ena ničla preveč? Enako velja tudi za izdelke za diabetike in izdelke brez glutena. Ali nas trgovci vlečejo za nos, ali je kriva država, ali proizvajalci služijo na naših potrebah? Mogoče zveni …
Zadnje čase nas skrbijo bolezni in bi radi jedli bolj zdravo. Prav. Ampak kako? Kaj? Kakšnega porekla? Jasno je, da naj bo hrana naravna, eko in bio, nemastna, slastna in brez mesa. Ali pa? Takoj ko začnemo deliti, izgubimo. Celoto in vse, s prijetnim …
Pomlad je čas preporoda in setve. Doma pridelana zelenjava in domače sadje predstavlja prvovrsten užitek. Vse ljubitelje vrtnarstva in domače pridelave vabimo, da se udeležijo predprazničnega pomladanskega eko družabnega dogodka izmenjave semen v Kalčku …
Predavanja bodo potekala od 3. 10. 2012 do pomladi 2013 po vsej Sloveniji. Ob pestrih fotografijah bodo predstavila poceni in preproste rešitve za znaten dvig kakovosti življenja, stabilizacijo klimatskih in gospodarskih ekstremov, prehod v nizko-ogljično …
Če se želite seznaniti s ponudbo ekološke kmetije Zupanič Metz, njihovim načinom dela na kmetiji, spoznati člane kmetije in preživeti lep dan v naravi, vas vabimo, da se nam pridružite na Dnevu odprtih vrat Ekološke kmetije Zupanič Metz v soboto, …
Ekološko kmetijstvo temelji na dolgoročni strategiji. Prizadeva si za ohranjanje ravnovesja med zemljo, rastlinstvom in živalstvom ter človekom.
Kako se prehranjevati ekološko, kako skrbeti za ekovrt in živeti okolju prijazno.