Zanima, me, kakšno mnenje imate vi o cenah ekohrane. Včeraj je bil ekopraznik pa smo lahko slišali kar nekaj mnenj. Kmetje se pritožujejo, da jih država premalo spodbuja, distributerji nižajo cene in zahtevajo velike odkupe - potem to prodajo seveda …
V Sloveniji nam je na voljo resnično veliko vrst kruha. Koliko pa je v resnici dobrega kruha, je že drugo vprašanje. Včasih so kruh pripravljali iz moke, vode, soli in kvasa, zato ponavadi niti ne pomislimo, da bi bil svež kruh zvarek kemije, ki nam …
Ekološko kmetijstvo temelji na dolgoročni strategiji. Prizadeva si za ohranjanje ravnovesja med zemljo, rastlinstvom in živalstvom ter človekom.
Pozdravljeni, pred časom sem se upokojila. O eko in bio hrani sem veliko prebrala in teoretično kar dobro oblvadam. Sem iz manjšega kraja in teh trgovin pri nas, razen velikih ponudnikov, ni veliko; oz. nobene. V teh velikih centrih pa ni nikogar, ki …
Prehrana je v veliki meri stvar navade. Redko kdo se res odloča, kaj bo jedel. Jemo pač tisto, kar so kuhale mame, tete, babice in žene, in to, kar strežejo v gostilnah, restavracijah in menzah. Navade je zelo težko spremeniti, saj se že biološko …
Zadnje čase nas skrbijo bolezni in bi radi jedli bolj zdravo. Prav. Ampak kako? Kaj? Kakšnega porekla? Jasno je, da naj bo hrana naravna, eko in bio, nemastna, slastna in brez mesa. Ali pa? Takoj ko začnemo deliti, izgubimo. Celoto in vse, s prijetnim …
Albuminska skuta je rešitev za vse, ki težko prebavljajo mlečne izdelke, a tudi spodbuda vsem, ki v njih uživajo brez težav. Je namreč vir najkakovostnejših beljakovin, kalcija in drugih rudnin. Pravzaprav je sirarska skuta, tako kot njena predhodnica …
Zdaj ko smo predelali vsa temeljna izhodišča livingstonske terapije, se lahko nekoliko podrobneje posvetimo tistemu, kar še posebno zanima bralke in bralce v zvezi z že zapisanim. Najprej se bomo povrnili k hrani, saj je v zvezi z njo še vedno največ …