Rezultati iskanja za iskalni niz "divje rastline"

192 zadetkov

Dario Cortese, poznavalec in ljubitelj divjih rastlin

Zjutraj, še preden sva s fotografom prišla k njemu, se je že vrnil iz gozda in prinesel dve mušnici: čokato in medlorumeno. Čokata je sploh užitna, razlaga, medlorumena pa le pogojno. "Kaj pa zelena?" vprašam. Res je problematična, hiti s pojasnjevanjem: …

Vabljeni na delavnico: Uvid v kuhinjo divjih rastlin
  • Novice
  • torek, 12. september 2017

Rožma cvetlični prigrizki vabi na delavnico: UVID V KUHINJO DIVJIH RASTLIN Z JANEZOM BRATOVŽEM. Terensko-kuharska delavnica je enkratna priložnost za vse, ki želite divje rastline na okusen način pripraviti v domači kuhinji.

Delavnici Užitne divje rastline – spoznavanje, nabiranje in priprava
  • Novice
  • četrtek, 17. junij 2010

1. DELAVNICA: od četrtka, 24. junija popoldne do nedelje, 27. junija popoldne 2. DELAVNICA od petka, 23. julija popoldne do nedelje, 25. julija popoldne

Izšla je knjiga Nekaj divjega v drugo
  • Novice
  • sreda, 30. januar 2013

Iz močno zavarovanih skladišč založbe Porezen se je te dni prikazala knjiga Nekaj divjega v drugo , ki jo je spisal  Dario Cortese , sicer neodgovorni hišni avtor omenjene založbe. Ker se je kar nekaj in pravzaprav še preveč časa skrival v …

Rastline: hrana in zdravilo

Ko se je boril za obstanek, je človek med iskanjem hrane v naravi odkril prva zdravila. Delovanje posameznih rastlin je spoznaval instinktivno in z opazovanjem divjih živali. Izkušnje so se prenašale iz roda v rod. Za nekatere rastline je veljalo …

Rastline v pisarno
  • Novice
  • nedelja, 09. oktober 2011

Osebe občutijo notranje okolje kot prijaznejše, če so v njem rastline, zato je pomembno, da nas tudi na delovnem mestu, kjer preživimo večino časa, obdajajo rastline. Zaposleni, ki delajo v pisarnah z rastlinami, imajo nižji krvni tlak, pri delu so …

Delavnica: Divja hrana
  • Novice
  • sreda, 14. julij 2010

Na dvodnevni delavnici, ki jo boste prvi večer otvorili s predavanjem o divji zelenjavi, boste imeli priložnost podrobneje spoznati različna rastišča, vrste užitnih samoniklih rastlin ter načine priprave. Vsak dan se boste odpravili na drugo rastišče …

Divji kostanj

Nekateri trdijo, da divji kostanj izvira iz južnega dela Balkanskega polotoka, drugi pa, da iz Male Azije in severne Grčije. Leta 1575 so ga prinesli na Dunaj, nato pa se je razširil po vsej Evropi.