Rezultati iskanja za iskalni niz "cvrtje"

6 zadetkov

Zdrav način cvrtja

Namesto da bi hrano cvrli v velikih količinah olja, jo raje pecimo v pečici pri zelo visokih temperaturah na povoščenem papirju za pečenje, ki ga poškropimo z oljem za pečenje v pršilu. Testo, v katero povaljamo kose ribe, perutnine, krompir ali drugo …

Katero olje za cvrtje?
  • Novice
  • torek, 30. december 2014

Znanstveniki iz Tunizije so se lotili enega od najpogostejših vprašanj uživalcev ocvrte hrane – katero olje je najbolje uporabljati pri cvrtju? Med segrevanjem se v olju dogajajo številne kemične spremembe, pri tem pa nastajajo nove spojine, ki utegnejo …

Maščobe, ki redijo hitreje

Nekatere maščobe redijo hitreje kot druge, čeprav imajo podobno kalorično vrednost. To je zadnje spoznanje skupine raziskovalcev, ki so ugotovili, da transmaščobne kisline, ki jih je največ v hitri hrani, prispevajo k hitrejšemu kopičenju maščobnih …

Skrivnosti olivnega olja

Zdravilne lastnosti olivnega olja niso nobena skrivnost več. Skrivnost je, kako ugotoviti razliko med oljem, ki stane 4 EUR, in tistim, ki stane šestkrat več. Na obeh namreč piše: ekstra deviško olivno olje.

Ocvrta in pečena hrana povečuje tveganje za možgansko kap
  • Novice
  • nedelja, 18. marec 2012

Redno uživanje maščob iz ocvrte in pečene hrane povečuje tveganje za možgansko kap, je pokazala raziskava, ki so jo opravili na več kot 87.000 ženskah, starejših od 50 let. Ameriški znanstveniki z Univerze v Severni Karolini so z raziskavo, ki je bila …

Ni vsako olje za cvrtje

Ali veste, katero olje uporabljati za peko, katero pa le kot hladni preliv za solate? Ključno pri izbiri olj in ne nazadnje tudi za naše zdravje je, da vemo, čemu je namenjeno posamezno olje. Vsa olja namreč niso primerna za vse potrebe. Katera so …