Rezultati iskanja za iskalni niz "čokolada"

46 zadetkov

Spolna moč

Človek je od nekdaj dokazoval, kaj krepi njegovo spolno moč in kaj ji reže krila. Nasičeni smo s knjigami o ljubezenskih prigrizkih, še bolj s tabletkami, ki jih izdajajo že brez recepta. Zakaj se torej ključna ugotovitev najnovejše ameriške raziskave …

Kako si pomagamo v petih minutah

Pekoči občutek in "cmok" v grlu? V 2 decilitrih tople vode raztopite pol čajne žličke morske ali himalajske soli. Grgranje slanice zelo pomaga pri razdraženem grlu. Sol vleče sluz iz telesa in začutili boste, da se je "cmok" v grlu naposled premaknil. …

Čokolada - zdrav užitek

Za številne ljudi je čokolada užitek, ki se mu ne morejo ali nočejo odpovedati. Z družbenim pogojevanjem je čokolada postala tesno povezana z nagrajevanjem in z miti, ki nam jih začnejo vcepljati že v otroštvu. Sveto smo prepričani, da čokolada redi, …

Čokolada

Čokolada ni samo izjemno okusna, temveč tudi koristna. Nekaj zanimivih odgovorov na vprašanja o tem slastnem živilu.

Čokolada - blaženost za prave ljubitelje

Čokolada ni samo vrhunska sladkarija, na katero prisegajo največji gurmani, pač pa tudi zdravo in zdravilno živilo, saj vsebuje vrsto fitokemikalij in antioksidantov s številnimi koristnimi učinki. Bogata je z minerali, predvsem s fosforjem, magnezijem, …

Čokoladni soufflé
  • Recepti
  • sobota, 26. december 2015

Souffleje ali narastke lahko pripravimo iz številnih sestavin; lahko so slani ali sladki, z moko ali brez nje, s polivko, a tudi brez nje. Vendar veljajo nekatera klasična pravila: osnova za sladke narastke je testo, pripravljeno iz mleka, rumenjakov, …

Čokolada proti kronični utrujenosti
  • Novice
  • ponedeljek, 23. december 2013

Vsakodnevno uživanje temne čokolade, bogate s kakavom, lahko ublaži simptome, ki spremljajo sindrom kronične utrujenosti.Raziskovalci so bili presenečeni nad tem dognanjem, vendar so prepričani, da jih je možno razložiti z vplivom temne čokolade na …

Temna čokolada za svetlo prihodnost
  • Novice
  • petek, 13. avgust 2010

Italijanski znanstveniki na temelju preučevanja prehranjevalnih navad in koncentracije C-reaktivne beljakovine, ki kaže na vnetje, sklepajo, da uživanje enega rebra temne čokolade na tri dni pomembno zmanjša tveganje za nastanek srčnih bolezni. Pri …