Človek je od nekdaj dokazoval, kaj krepi njegovo spolno moč in kaj ji reže krila. Nasičeni smo s knjigami o ljubezenskih prigrizkih, še bolj s tabletkami, ki jih izdajajo že brez recepta. Zakaj se torej ključna ugotovitev najnovejše ameriške raziskave …
Pekoči občutek in "cmok" v grlu? V 2 decilitrih tople vode raztopite pol čajne žličke morske ali himalajske soli. Grgranje slanice zelo pomaga pri razdraženem grlu. Sol vleče sluz iz telesa in začutili boste, da se je "cmok" v grlu naposled premaknil. …
Za številne ljudi je čokolada užitek, ki se mu ne morejo ali nočejo odpovedati. Z družbenim pogojevanjem je čokolada postala tesno povezana z nagrajevanjem in z miti, ki nam jih začnejo vcepljati že v otroštvu. Sveto smo prepričani, da čokolada redi, …
Čokolada ni samo izjemno okusna, temveč tudi koristna. Nekaj zanimivih odgovorov na vprašanja o tem slastnem živilu.
Čokolada ni samo vrhunska sladkarija, na katero prisegajo največji gurmani, pač pa tudi zdravo in zdravilno živilo, saj vsebuje vrsto fitokemikalij in antioksidantov s številnimi koristnimi učinki. Bogata je z minerali, predvsem s fosforjem, magnezijem, …
Souffleje ali narastke lahko pripravimo iz številnih sestavin; lahko so slani ali sladki, z moko ali brez nje, s polivko, a tudi brez nje. Vendar veljajo nekatera klasična pravila: osnova za sladke narastke je testo, pripravljeno iz mleka, rumenjakov, …
Vsakodnevno uživanje temne čokolade, bogate s kakavom, lahko ublaži simptome, ki spremljajo sindrom kronične utrujenosti.Raziskovalci so bili presenečeni nad tem dognanjem, vendar so prepričani, da jih je možno razložiti z vplivom temne čokolade na …
Italijanski znanstveniki na temelju preučevanja prehranjevalnih navad in koncentracije C-reaktivne beljakovine, ki kaže na vnetje, sklepajo, da uživanje enega rebra temne čokolade na tri dni pomembno zmanjša tveganje za nastanek srčnih bolezni. Pri …