Rezultati iskanja za iskalni niz "srčna kap"

315 zadetkov

Srčni infarkt

Nenadno hudo poslabšanje ali prenehanje srčne funkcije zaradi nenadne ishemije in odmrtja dela srčne mišice, ki je nastala zaradi zapore žile s strdkom ali hudega zožanja koronarne arterije, ki prehranjuje srce.

Akutni srčni infarkt

Nenadno odmrtje (oz. poškodba) določenega področja srčne mišice. Nastane zaradi popolne zapore ene ali več žil, ki prehranjujejo srčno mišico.

Seks varen za srčne bolnike
  • Novice
  • ponedeljek, 23. november 2015

Sredi široke zmede glede tega, kaj glede spolnih aktivnosti svetovati ljudem, ki so preživeli srčno kap, članek, objavljen v reviji Journal of the American College of Cardiolog y, prinaša razloge za optimizem. Gre za študijo na 536 bolnikih, ki so bili …

Vsak peti Evropejec umre zaradi kapi
  • Novice
  • četrtek, 16. junij 2016

V EU je leta 2013 1,1 milijona ljudi umrlo zaradi srčne ali možganske kapi, kar je 21,6 % vseh smrtnih primerov, vendar se je ta delež od leta 2000 občutno zmanjšal.

Srce in ožilje

Preprečevanje, simptomi, diagnosticiranje in zdravljenje bolezni srca in ožilja ter vse o visokem krvnem tlaku in holesterolu.

Zdravstvena stanja, ki vplivajo na spolnost v zrelih letih

S staranjem postajamo dovzetnejši za bolezni, ki lahko vplivajo na spolno življenje, čeprav ne pomenijo odrekanja seksu.

Kardiogeni šok

Povzroči ga odpoved srca kot črpalke, ki omogoča cirkulacijo krvi in s tem zadostno preskrbo tkiv s hranili in kisikom. Smrtnost zaradi kardiogenega šoka je kljub zdravljenju visoka (80 %).

NOVO nadstandardno zdravstveno zavarovanje, dostopno vsakomur

Ste že pomislili, kako si lahko zagotovite dodatno finančno varnost v primeru težke bolezni, hude operacije ali celo smrti? Novi zdravstveni paket TEŽKE BOLEZNI in OPERACIJE je prvo zdravstveno zavarovanje v Sloveniji, ki ni vezano na življenjsko …