Zelene solate ponavadi ne kuhamo. Liste običajno samo skrbno operemo, odcedimo, natrgamo na kose in stresemo v posodo. Pikolovci jo še za pol ure postavijo v hladilnik, da postane še bolj krhka. Na koncu jo prelijemo z oljem in kisom, solimo in jed je …
prosim za kakšen preprost recept za zdrav in okusen obrok, ki ne zahteva preveč časa, ko pride človek izžet iz službe... moji aduti so: - pašta s tuno, - velika skleda solate z raznimi dodatki (tuna!, kuhano jajce, olive), - špinača in sojini polpeti …
Ljubitelji dobre hrane in zlasti privrženci zdrave sredozemske prehrane imajo doma več vrst olja. Olja niso le različnih kakovosti (pravi poznavalci tako ali tako cenijo samo ekstra deviška olivna olja), temveč se razlikujejo tudi po okusu, vonju, …
Ste povsem prepričani o tem, da je solata absolutno zdrava hrana? Na videz nenevarna mešanica zelenjave, mesa in sira se lahko hitro spremeni v tempirano bombo, sploh za tiste, ki so na shujševalni dieti.
Če boste upoštevali spodnje nasvete, bo vaša zelena solata to poletje boljša, kot je bila doslej.
Solata že mora biti polita, da so usta sita. Ker združba kisa in olja, kljub več vrstam olj, ki so na voljo, sčasoma postane nekoliko dolgočasno veselje, ni odveč, če v visokem poletju sežemo še po drugih virih razširjenih solatnih okusov. Gre za to, …
Tofu pridobivajo iz soje oziroma sojinega mleka. Iz soje po posebnem postopku skuhajo sojino mleko in še toplega sesirijo ob pomočjo nigarija (izloček morske soli) ali limoninega soka. Nastane nežna "skuta", iz katere počasi iztisnejo odvečno tekočino …