Rezultati iskanja za iskalni niz "oreh"

20 zadetkov

Orehovo olje

Ta v prodaji redka, malodane ekskluzivna oljna zlatnina nas ob prvem srečanju najprej zmede – Zakaj bi orehe stiskali v olje, če jih lahko jemo? – in zatem navduši. Če obstaja tekoče prehransko zlato, potem je to to.

Orehi: Ferrari med oreški

Orehi so najbolj zdravi med oreški. Vsebujejo največ omega-3 maščobnih kislin, so najboljši rastlinski vir beljakovin, bogati z vitaminoma B in E – in še bi lahko naštevali. Res je, da orehi vsebujejo obilo maščob, vendar so te nenasičene. Nešteto …

Orehove kroglice z dateljni

Zdrava sladica iz orehov in dateljnov.

Oreh – vitez dolgega življenja
  • Novice
  • torek, 07. julij 2015

Če vsak dan pojeste pol pesti orehov ali arašidov imate za 23 odstotkov manj možnosti za prezgodnjo smrt, trdijo nizozemski znanstveniki, in sicer na osnovi preučevanja prehranjevalnih navad več kot 120 tisoč ljudi, starih od 55 do 69 let, ki so leta …

Orehi za dobro zdravje črevesa
  • Novice
  • ponedeljek, 08. avgust 2016

Orehi tako dobro vplivajo na črevesno mikrofloro, da so, kot vse kaže, nov ščit pred rakom debelega črevesa.

Sedem orehov na dan za srce
  • Novice
  • petek, 01. december 2017

Poleg tega, da so slastni, vsebujejo orehi dvakrat več antioksidanta polifenola od katerih koli drugih oreščkov.

Orehi ščitijo črevesje pred vnetnimi boleznimi

Znanstveniki s teksaške univerze so odkrili, da orehi ščitijo pred razvojem ulceroznega kolitisa, saj preprečujejo vnetja in tudi raka na črevesju. Do teh ugotovitev so prišli, ko so laboratorijskim mišim 14 dni dajali orehe.

Gastritis

Že nekaj mesecev me muči gastritis, ki ga spremljajo prebavne težave. Pomagam si s sokom aloje vere, a me zanima, če mi lahko svetujete še kakšna zelišča, čaje...?