Rezultati iskanja za iskalni niz "maslo"

21 zadetkov

Ušesno maslo in izpiranje ušes

Spoštovani, pri triletnem sinku opažam, da se mu v obeh ušesih, v desnem celo bolj, nabira veliko ušesnega masla. Ali naj na to opozorim pediatra in predlagam izpiranje ušes? Ali ta poseg kakorkoli škoduje otrokovemu zdravju? Ali je postopek zapleten? …

Masleno testo

Dolgi kuharski nasveti niso nikoli simpatični, ko pa se nam jedi ponesrečijo, pa včasih le pridejo prav. Kuharski mojstri so, predvsem za pripravo najrazličnejših vrst testa, z njimi precej radodarni. Oglejmo si nekaj nasvetov izkušenih pekov, ki nam …

Maslo: Božansko in zdravo v majhnih odmerkih

Maslo je naravni "koncentrat" mlečne maščobe, saj je vsebuje več kot 80 odstotkov. Seveda ne čudi, da gre za zelo kalorično živilo (10 dag vsebuje kar 758 kcal). Ker vsebuje tudi holesterol, morajo po njem previdno posegati ljudje s srčno-žilnimi …

Otroci v kuhinji: Piškoti iz arašidovega masla

Recept za piškote, ki jih lahko pripravite skupaj z otrokom.

Ušesno maslo ni umazanija
  • Novice
  • četrtek, 29. november 2012

Ušesno maslo nam je narava podarila, da se sluhovod zaščiti pred okužbami – ne gre torej za nepotrebno umazanijo. Rumeno maslo, ki je znak zdravega ušesa, nastaja ves čas, izloča pa se skozi sluhovod. Če opazite, da se je barva ušesnega masla spremenila, …

Kakšna je razlika med holesterolom v maslu in v margarini

Mene zanima kakšna je razlika med holesterolom v maslu in margarini, saj tega podatka ne zasledim na deklaraciji, kjer sicer piše delež maščob. V medijih berem različne informacije in ker si rad kaj namažem na kruh za zajtrk, me zanima, kaj je v resnici …

Ušesno maslo lahko vpliva na slabši sluh

Ušesno maslo v sluhovodu je normalno prisotno v vsakem sluhovodu in ima nalogo, da ujame prah, bakterije in druge delce, ki lahko povzročajo poškodbe, draženje in druge okužbe in služi kot naravna obramba ter mazilo zunanjega sluhovoda. V stiku s …

Dobre novice za ljubitelje masla
  • Novice
  • četrtek, 04. avgust 2016

Maslo je veliko boljša prehranska izbira od sladkorja ali škroba, je pokazala velika raziskava, ki je zajela 65 tisoč ljudi v 15 državah.