Recepti

Ajdov kruh na hitro
torek, 20. april 2021
P ečico nastavimo na 180 stopinj – vroč zrak. Suhe sestavine vsujemo v posodo in jih dobro premešamo. Dodamo še gazirano vodo in s kuhalnico dobro premešamo. Dobimo maso, ki je mehka in rahlo lepljiva. S peki papirjem obložimo manjši pekač in vanj …
Jajca na oko za zajtrk
ponedeljek, 15. marec 2021
V ponev damo ocvirke v masti in počakamo, da se mast stopi. Na ocvirke ubijemo štiri jajca in ponev pokrijemo s pokrovko. Medtem ko se jaj-ca pečejo, v posebno posodico naribamo malo sira. Ko so jajca primer-no pečena, jih vzamemo iz ponve in takoj …
Pirina pita iz hrušk
nedelja, 25. oktober 2020
Pekač za pito premažemo z žličko olja. Hruške operemo, obrišemo, olupimo, jim odstranimo peclje in peščišča ter jih narežemo na koščke. V skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Dobro premešamo. V drugi skledi z ročno metlico zmešamo olje, jajci …
Ledeni Maca coffe mix
nedelja, 26. julij 2020
Maca coffee mix prelijemo z vročo vodo in dobro premešamo. Rob kozarca pomočimo v stopljeno čokolado ter nato še v nastrgan kokos in oreške. Približno do polovice ga napolnimo z ledenimi kockami in prilijemo Maca coffee mix z vodo. Potem kozarec do …
Limonada z rožmarinom
petek, 10. julij 2020
Sok ene limone stisnemo in prilijemo k vodi. Drugo limono narežemo na tanke kolobarje in jih prav tako dodamo v vodo. Nato dodamo še vejice rožmarina in javorov sirup ter dobro premešamo. Limonado pred postrežbo postavimo v hladilnik za najmanj eno …
Solate na tisoč in en način
ponedeljek, 22. junij 2020
Poleg listnatih solat in paradižnika jih lahko pripravite še s kumarami, paprikami, z bučkami in s stročjim fižolom. Posujte jih s svežimi zelišči in zmešajte z olivnim oljem, limoninim sokom ali s kisom. Če želite, da bodo nasitnejše oziroma samostojna …
Sirni kruhki brez moke
ponedeljek, 08. junij 2020
Z mešalnikom penasto vmešamo jajca. Dodamo vodo, oljčno olje, sol in pecilni prašek ter premešamo. Vklopimo mešalnik in med mešanjem postopoma dodajamo štiri žličke konjak glukomanana. Na koncu dodamo še nariban parmezan. Dobljeno testo prelijemo v …
Jagodni puding brez kuhanja
nedelja, 31. maj 2020
Vse sestavine damo v mešalnik in mešamo eno minuto. Prelijemo v kozarčke in jih za vsaj 30 minut postavimo v hladilnik, da se puding zgosti.