1. Vse začimbe dajte v mešalnik in mešajte 1 minuto, da dobite začimbni pire. 2. Zavrite vodo z dodatkom 2 žlic sezamovega olja in 1 žlice soli ter kuhajte testenine po navodilih z embalaži, dokler niso al dente. Kuhane testenine dobro odcedite. 3. …
Krompir samo skrbno ga operemo, naložimo v pekač in pri 200 oC pečemo dobre pol ure. Nato ga damo v skledo, dodamo maslo ali katero od olj ter dovolj svežega ali posušenega zelišča, na primer peteršilja ali majarona. Tudi sojina omaka se prileže in …
Pristavimo vodo, in ko čakamo, da zavre, v majhnem lončku suho opražimo semena koromača, ravno toliko, da za odtenek spremenijo barvo. Pretresemo jih v možnar, ročni ali električni mlinček in na grobo zmeljemo. Ni jih potrebno zmleti v prah, dovolj …
Kislo mleko zmešamo z vodo. Dodamo kumare in česen ter v juho vmešamo olje. Potresemo z orehi in koprovimi listi. Ponudimo ohlajeno. Juho bi po okusu lahko še posolili, nujno pa ni, saj je aroma kopra v družbi drugih sestavin dovolj čudovita, da ne …