Poleg listnatih solat in paradižnika jih lahko pripravite še s kumarami, paprikami, z bučkami in s stročjim fižolom. Posujte jih s svežimi zelišči in zmešajte z olivnim oljem, limoninim sokom ali s kisom. Če želite, da bodo nasitnejše oziroma samostojna …
Skuhamo narezan krompir, odcedimo in ohladimo. Trdo skuhamo jajci, olupimo in narežemo. Skuhamo grah. Očistimo, narežemo papriko ter popečemo na olivnem olju. Ko se koščki zmehčajo, odstranimo z ognja in ohladimo. Lososa solimo in popramo. Na olju na …
Skuhamo kvinojo. Tofu razrežemo, začinimo s čilijem ter na hitro popečemo. Premešamo, da se povsod popeče. Popečenemu tofuju dodamo kuhano kvinojo, špinačo in česen. Na koncu dodamo še sol, olivno olje in limonin sok. Premešamo, posujemo pražene lešnike …
Fižol namočimo čez noč. Naslednji dan vodo odlijemo in prilijemo svežo. Fižol skuhamo do mehkega. Odcedimo; tekočino pa porabimo za juho ali kaj drugega. Fižol stresemo v skledo, dodamo poganjke regačice, zmečkane liste kopriv, narezan čemaž, hmeljeve …
Krompir boste seveda skuhali sami. Ko se ohladi, ga lahko
otrok olupi kar z rokami in razlomi na manjše kose. Pretrese ga v
posodo za solato, doda olive in sardine, prelije z oljem in
limoninim sokom ter dobro premeša, da se ribe porazdelijo med
krompir. …
Skuhajte dve jajci. Olupite ju in počakajte, da se ohladita. Operite zeleno solato, paradižnik in redkvice. Paradižnik narežite na osmine, redkvice na četrtine, solatne liste pa natrgajte. Čebulo narežite na tenke rezine. Jajca narežite na osmine. …
Prvi predlog: dovolj veliko skledo do polovice napolnimo z natrganimi ali narezanimi listi zelene solate. Dodamo skoraj enako količino na lističe narezanih kumar. Po okusu posolimo. Potresemo z nekaj ščepi drobno narezanih listov dobre misli ali …