Rezultati iskanja za iskalni niz "hrana"

Ni zadetkov

Recepti

Testo za pice
četrtek, 21. marec 2019
V kozarec zlijemo toplo vodo in mleko, dodamo še sladkor in žlico moke, premešamo in nadrobimo kvas. Ko se gladina penasto dvigne, se lotimo testa. V posodo stresemo moko in sol, naredimo luknjo (lahko dodamo tudi jajce) in vanj zlijemo raztopljen …
Kurja črevca s konopljo
nedelja, 17. april 2016
Naberemo vsaj skodelo, še raje pa kar polno skledo mladih poganjkov kurjih črevc in jih po potrebi operemo. Potresemo z oluščenimi konopljinimi semeni, zabelimo s konopljinim oljem, solimo in po želji še okisamo – ali pa na solato stisnemo sok ene ali …
Čokoladni soufflé
sobota, 26. december 2015
Pečico segrejete na 175 ºC. Model premažete z maslom, potresete s sladkorjem in ga postavite v hladilnik. Mleko zlijete v kozico, postavite na srednje močan ogenj ter dodate kakav in žlico sladkorja. Dobro premešate, da se kakav ne prime posode. Rumenjake …
Juha za energijo in moč
sreda, 25. november 2015
Vse sestavine razen limoninega soka zavrite v velikem loncu. Med kuhanjem naj bo lonec pokrit. Na zmernem ognju kuhajte približno eno uro. Nato tekočino precedite in pri tem vse sestavine dobro pretlačite. Preden juho postrežete, počakajte, da se …
Fižolova solata z zgodnjo divjo zelenjavo
ponedeljek, 11. maj 2015
Fižol namočimo čez noč. Naslednji dan vodo odlijemo in prilijemo svežo. Fižol skuhamo do mehkega. Odcedimo; tekočino pa porabimo za juho ali kaj drugega. Fižol stresemo v skledo, dodamo poganjke regačice, zmečkane liste kopriv, narezan čemaž, hmeljeve …
Pustni krof iz pirine moke z brusničnim džemom
četrtek, 12. februar 2015
V začetku najprej pripravimo kvasec; v posodo damo toplo mleko v katerem razpustimo kvas, dodamo moko ter rjavi sladkor. Sestavine pomešamo med sabo, postavimo na toplo in pustimo da vzhaja. Medtem v skledi zmešamo kokosovo maslo s sladkorjem in …
Pečen krompir
ponedeljek, 15. september 2014
Krompir samo skrbno ga operemo, naložimo v pekač in pri 200 oC pečemo dobre pol ure. Nato ga damo v skledo, dodamo maslo ali katero od olj ter dovolj svežega ali posušenega zelišča, na primer peteršilja ali majarona. Tudi sojina omaka se prileže in …
V cvičku marinirani beli sir s travniškimi dodatki
torek, 15. april 2014
Beli sir narežemo na kose, damo v posodo ter zalijemo s cvičkom. Pokrijemo ter pustimo vsaj nekaj ur. Nato ga damo na krožnik, prelijemo z oljčnim oljem ter potresemo s cvetovi in listi travnikih rastlin, na primer z nokoto, deteljo, divjim korenjem, …