Recepti

Potica velikanka z orehi
ponedeljek, 10. december 2018
V skodelico vlijemo mleko, dodamo kvas in ščepec sladkorja in pustimo nekaj minut na toplem, da kvas vzhaja. V drugi posodi zmešamo vse preostale sestavine, dodamo mešanico s kvasom in z rokami zgnetemo v testo. Testo naj pokrito na toplem vzhaja 30 …
Veganska kokosova potica
torek, 04. december 2018
Najprej pripravite kvasec. Žličko kvasa zmešajte s tremi žlicami toplega mandljevega mleka in 1 žličko kokosovega sladkorja ter pustite na strani, da vzhaja. Zmešajte suhe sestavine. V sredini naredite vdolbinico, vanjo pa dajte mokre sestavine s …
Jajca s hrenom
nedelja, 11. november 2018
Srednje veliko korenino hrena naribamo, malo pustimo, da se prevetri, v ta namen ga lahko tudi operemo. Skuhamo in narežemo štiri jajca, dodamo hren, kis, sončnično in bučno olje, sol in poper. Dobro premešamo in postrežemo s prekajeno šunko.
Domači jogurt
petek, 26. oktober 2018
Surovo mleko je potrebno prekuhati na vsaj 74 stopinjah, ni pa ga treba zavreti. Prekuhano mleko nato ohladimo. V liter toplega mleka vmešamo lonček navadnega kupljenega jogurta in postavimo v pečico, ogreto na 50 stopinj. Pečico ugasnemo in po približno …
Pica iz krompirja
ponedeljek, 10. september 2018
Sama priprava vam vzame le 5 minut, krompir pa pečemo 25 minut. Pečico segrejte na 200 °C. Narežite 8 rezin krompirja, debelih 2 milimetra. Krompirjeve rezine polijte z oljčnim oljem in začinite s soljo. Pecite jih 10 minut, nato jih obrnite in pecite …
Kisli kruh iz moke tatarske ajde in oljne kadulje
petek, 24. avgust 2018
Za boljši izkoristek nenasičenih maščobnih kislin zrnje oljne kadulje neposredno pred pripravo testa zmeljemo v moko. Moko oljne kadulje zmešamo z moko tatarske ajde. Dodamo kvas, kisli nastavek, vodo in sol in vse sestavine dobro premešamo in zamesimo …
Bučkini polpeti s koruzno moko
torek, 21. avgust 2018
Bučki naribamo, solimo in pustimo. Čez pol ure ožamemo. Dodamo jajca, naribano korenje in sir, posujemo z moko, popramo in solimo. Dobro premešamo. Oblikujemo polpete in jih položimo v ponev, prekrito z vročim oljem. Ko so zlato rumeni, jih vzamemo …
Sladoled iz banan in arašidov
ponedeljek, 20. avgust 2018
Banane narežemo na manjše koščke in jih damo v mešalnik. Dodamo ostale sestavine in zmešamo. Damo v aparat za pripravo sladoleda. Pripravljen sladoled okrasimo z mletimi praženimi arašidi in borovnicami. Če nimamo aparata za pripravo sladoleda, banane …