Recepti

Domača granola
torek, 27. februar 2018
Orehe (uporabite lahko tudi katere druge oreščke) čez noč namočite v vodi, nato vodo odlijte in jih v pečici na najnižji temperaturi dobro posušite. V posodi zmešajte na drobno nasekljane orehe ter preostale sestavine (razen sadja). Dva velika pekača …
Bučni kolač
petek, 13. oktober 2017
Bučne koščke prelijte z vodo in skuhajte. Ko je mehka, jo odcedite in pretlačite v pire. Kokosovo maščobo, rjavi sladkor in jajce zmešajte ter nato v to mešanico vmešajte hlajen bučni pire. Pirino moko, pecilni prašek, sol, sodo bikarbono in cimet …
Čokoladni "fudge" z napihnjenčki in pistacijami
ponedeljek, 21. avgust 2017
Nad vodno kopeljo stopite skupaj kokosovo olje in kakavovo maslo. Dodajte javorjev sirup, vanilijo in sol. Prelijte čez napihnjenčke in pistacije ter prelijte v kvadratni pekač. Pustite v zamrzovalniku vsaj 1 uro. Postrezite. *1 skodelica – merilo je …
Osvežilni metin napitek
petek, 04. avgust 2017
Zavrite vodo in dodajte meto. Odstavite in pustite stati 5 minut. Nato precedite in dodajte limonin sok. Ohladite in uživajte.
Limonada - kraljica poletnih napitkov
ponedeljek, 10. julij 2017
Vodo močno segrejte. Sladkor stresite v skledo. Skledo dobro natrite z limonino lupinico, da se navzame njenega okusa. Limone z dlanmi povaljajte po delovni površini. Nato jih razpolovite in ožemite ter sok precedite v steklen vrč. Vročo vodo nalijte …
Bananin sladoled z arašidovim maslom
četrtek, 29. junij 2017
Banane olupite in jih čez noč pustite v zamrzovalniku. Naslednji dan jih skupaj s kokosovim mlekom, vaniljo in arašidovim maslom do gladkega zmiksajte v multipraktiku in takoj postrezite, saj se zelo topi. Mi smo si ta sladoled privoščili z domačimi …
Vanilijev chia puding
petek, 16. junij 2017
V skledi zmešajte vse sestavine razen borovnic. Postavite v hladilnik in pustite stati vsaj 3 ure. Ko postrežete, sprva zmešajte v mešalniku borovnice. Vlijte v kozarčke in po vrhu dodajte še chia puding. Servirajte s sezonskim sadjem in granolo.
Limonini krofki s kokosovo glazuro
četrtek, 25. maj 2017
Sprva zmešajte vse suhe sestavine – kokosov sladkor, pirino moko, sol, pecilni prašek, sodo bikarbono, limonino lupinico, mak. Potem zmešajte še mokre sestavine – kokosovo olje, mandljevo mleko, vaniljo, limonin sok. Vlijte tekoče sestavine v suhe in …