Recepti

Mehki veganski piškoti z arašidovim maslom
petek, 17. avgust 2018
V srednje veliki skledi zmešajte vse suhe sestavine. V drugi večji skledi zmešajte arašidovo maslo, javorjev sirup, kokosovo olje in vaniljo. Dodajte suhe sestavine in dobro mešajte vsaj 20 sekund. Dodajte razrezano čokolado. Oblikujte piškote in pecite …
Čokoladne lučke
četrtek, 12. julij 2018
V posodi z metlico kremasto zmešamo grški jogurt, kakav in eritritol. Maline z žličko rahlo primešamo čokoladni mešanici. Modelčke za lučke napolnimo z nekaj žlicami mešanice in vanje potisnemo palčke. Za nekaj časa postavimo v zamrzovalnik.
Lososova barvna solata
sreda, 04. julij 2018
Skuhamo narezan krompir, odcedimo in ohladimo. Trdo skuhamo jajci, olupimo in narežemo. Skuhamo grah. Očistimo, narežemo papriko ter popečemo na olivnem olju. Ko se koščki zmehčajo, odstranimo z ognja in ohladimo. Lososa solimo in popramo. Na olju na …
Solata s kvinojo in tofujem
petek, 01. junij 2018
Skuhamo kvinojo. Tofu razrežemo, začinimo s čilijem ter na hitro popečemo. Premešamo, da se povsod popeče. Popečenemu tofuju dodamo kuhano kvinojo, špinačo in česen. Na koncu dodamo še sol, olivno olje in limonin sok. Premešamo, posujemo pražene lešnike …
Jagodni chia puding
torek, 15. maj 2018
V mešalniku zmešamo vse sestavine in čez noč postavimo v hladilnik, zjutraj pa le še lepo okrasimo in uživamo v zajtrku.
Narastek iz prosene kaše z jabolkom in jagodami
petek, 11. maj 2018
V kozici skuhamo proseno kašo v razmerju 1:2 (voda:kaša). Ko je prosena kaša kuhana, ji dodamo naribano jabolko in na koščke narezane jagode (2 jagodi pustimo za dekoracijo), cimet ter meto. Vse skupaj damo v glineno skodelico, primerno za peko. Pečemo …
Špargljeva juha s parmezanom
četrtek, 26. april 2018
Čebulo, česen in šparglje (razen vršičkov) narežemo na drobne koščke in vse skupaj pražimo na maslu 10 minut. Nato dodamo pol litra vrele vode, v kateri smo stopili polovico jušne kocke. Kuhamo 20 minut, nato dodamo parmezan in kislo smetano. Vse skupaj …
Čemažev pesto
torek, 17. april 2018
Čemaž operemo in osušimo. Vse sestavine zmešamo v multipraktiku in shranimo v kozarček, ki ga močno zapremo in shranimo v temen prostor. Še več receptov na malinca.si