Recepti

Medenjaki brez sladkorja
petek, 21. december 2018
Vse sestavine damo v električni mešalnik in mešamo toliko časa, da se sprimejo. Testo nato razvaljamo med dvema peki papirjema na poljubno debelino. Z modelčki za piškote izrežemo poljubne oblike. Piškote pečemo 12–13 minut na 180 °C. Ohlajene piškote …
Božična vroča čokolada
četrtek, 20. december 2018
V posodi za kuhanje do vretja segrejemo smetano, vodo, kakav in kokosov sladkor. Zmanjšamo ogenj, dodamo čokolado in vaniljo ter kuhamo, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi. Nazadnje dodamo rum in začimbe ter postrežemo.
Potica velikanka z orehi
ponedeljek, 10. december 2018
V skodelico vlijemo mleko, dodamo kvas in ščepec sladkorja in pustimo nekaj minut na toplem, da kvas vzhaja. V drugi posodi zmešamo vse preostale sestavine, dodamo mešanico s kvasom in z rokami zgnetemo v testo. Testo naj pokrito na toplem vzhaja 30 …
Veganska kokosova potica
torek, 04. december 2018
Najprej pripravite kvasec. Žličko kvasa zmešajte s tremi žlicami toplega mandljevega mleka in 1 žličko kokosovega sladkorja ter pustite na strani, da vzhaja. Zmešajte suhe sestavine. V sredini naredite vdolbinico, vanjo pa dajte mokre sestavine s …
Jajca s hrenom
nedelja, 11. november 2018
Srednje veliko korenino hrena naribamo, malo pustimo, da se prevetri, v ta namen ga lahko tudi operemo. Skuhamo in narežemo štiri jajca, dodamo hren, kis, sončnično in bučno olje, sol in poper. Dobro premešamo in postrežemo s prekajeno šunko.
Domači jogurt
petek, 26. oktober 2018
Surovo mleko je potrebno prekuhati na vsaj 74 stopinjah, ni pa ga treba zavreti. Prekuhano mleko nato ohladimo. V liter toplega mleka vmešamo lonček navadnega kupljenega jogurta in postavimo v pečico, ogreto na 50 stopinj. Pečico ugasnemo in po približno …
Pica iz krompirja
ponedeljek, 10. september 2018
Sama priprava vam vzame le 5 minut, krompir pa pečemo 25 minut. Pečico segrejte na 200 °C. Narežite 8 rezin krompirja, debelih 2 milimetra. Krompirjeve rezine polijte z oljčnim oljem in začinite s soljo. Pecite jih 10 minut, nato jih obrnite in pecite …
Kisli kruh iz moke tatarske ajde in oljne kadulje
petek, 24. avgust 2018
Za boljši izkoristek nenasičenih maščobnih kislin zrnje oljne kadulje neposredno pred pripravo testa zmeljemo v moko. Moko oljne kadulje zmešamo z moko tatarske ajde. Dodamo kvas, kisli nastavek, vodo in sol in vse sestavine dobro premešamo in zamesimo …