Recepti

Sadni sladoled
četrtek, 13. junij 2019
Vse sestavine damo v mešalnik. Zmlete sestavine vlijemo v aparat za sladoled – aparat naj dela 15 minut na minimalni hitrosti.  Če nimamo aparata za sladoled, banano narežemo na koščke in skupaj z jagodičevjem postavimo v zamrzovalnik za vsaj eno …
Avokadov in čokoladni puding s čilijem
sreda, 22. maj 2019
Vse sestavine damo v mešalnik in zmešamo. Med mešanjem postopoma dodajamo malo vode, dokler nismo popolnoma zadovoljni s teksturo, ki mora biti kremasta, a gosta. Dodamo ščepec čilija v prahu oziroma toliko, kot nam ustreza. Premešamo in nadevamo v …
Pomarančna zloženka v kozarcu
ponedeljek, 06. maj 2019
Ovsene piškote zdrobimo in jih uporabimo za prvo plast v kozarcu. Stepemo sladko smetano s sladkorjem in ji dodamo vanilin sladkor ter sir maskarpone. Vse skupaj mešamo tako dolgo, da dobimo enakomerno maso, ki jo za kratek čas postavimo v hladilnik. …
Polenta s šparglji
četrtek, 11. april 2019
Šparglje operemo in narežemo na 2 do 3 cm dolge kose. Spodnje trde oziroma olesenele dele odrežemo in iz njih pripravimo jušno osnovo za polento. Olesenele dele špargljev damo v vrel krop in jih kuhamo 10 minut. Vzamemo jih iz vode in v isti vodi po …
Zelenjavna rižota po primorsko
ponedeljek, 01. april 2019
Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na koščke narezano korenje, bučko in jajčevec. Solimo, popramo in dušimo pet minut. Dodamo sesekljan česen in ga popražimo le toliko, da zadiši. Dodamo riž in ga med stalnim mešanjem pražimo, da …
Čemažev namaz
nedelja, 24. marec 2019
Liste čemaža nasekljamo na majhne koščke. Skuto, kislo smetano in ostale sestavine zmešamo, nato pa dodamo še nasekljane liste čemaža ter vse skupaj zmešano.
Testo za pice
četrtek, 21. marec 2019
V kozarec zlijemo toplo vodo in mleko, dodamo še sladkor in žlico moke, premešamo in nadrobimo kvas. Ko se gladina penasto dvigne, se lotimo testa. V posodo stresemo moko in sol, naredimo luknjo (lahko dodamo tudi jajce) in vanj zlijemo raztopljen …
Čemaževa juha
sreda, 06. marec 2019
Sveže čemaževe liste najprej poparimo in zmeljemo skupaj z nekaj vode. Na žlici masla z moko naredimo svetlo prežganje. Dodamo prej pripravljeno čemaževo maso in jo na hitro popražimo. Zalijemo z vodo. Naribamo surov krompir, muškatni orešček, solimo …