Recepti

Limonada z granatnim jabolkom
ponedeljek, 05. avgust 2019
Olupimo in očistimo granatno jabolko, dodamo sladilo in dva decilitra mineralne vode ter dobro zmešamo (lahko z mešalnikom za smutije ali paličnim mešalnikom). Dodamo sok ene limone in pol ter prelijemo s preostankom mineralne vode. Preostalo polovico …
Hladna paradižnikova juha
sreda, 31. julij 2019
Paradižnik po potrebi operemo in izrežemo osnove pecljev. Narežemo ga na kose in zmešamo s paličnim mešalnikom. Gosto tekočino, ki ji lahko rečemo tudi juha, vlijemo v skodelice, v vsako prilijemo malce sojine omake in oljčnega olja ter dodamo ščepec …
Ledeni borovničev gin tonik
petek, 19. julij 2019
Sestavine zmešamo, nalijemo v steklene kozarce za gin, okrasimo s svežo meto in po želji dodamo led. Uživamo v odličnem poletnem okusu.
Poletni jagodni gin tonik
sobota, 06. julij 2019
Sestavine zmešamo, nalijemo v steklene kozarce za gin ter okrasimo s svežo meto in limeto.
Beljakovinske energijske kroglice
sreda, 26. junij 2019
Vse sestavine za kroglice zmešamo v mešalniku, da dobimo enotno zmes. Razdelimo jo na dva dela. V en del vmešamo matcho, limetino lupinico in vaniljo, v drugega pa kavo, kakav, kakavova zrnca in sol. Obe zmesi dobro premešamo in iz mase oblikujemo …
Sadni sladoled
četrtek, 13. junij 2019
Vse sestavine damo v mešalnik. Zmlete sestavine vlijemo v aparat za sladoled – aparat naj dela 15 minut na minimalni hitrosti.  Če nimamo aparata za sladoled, banano narežemo na koščke in skupaj z jagodičevjem postavimo v zamrzovalnik za vsaj eno …
Avokadov in čokoladni puding s čilijem
sreda, 22. maj 2019
Vse sestavine damo v mešalnik in zmešamo. Med mešanjem postopoma dodajamo malo vode, dokler nismo popolnoma zadovoljni s teksturo, ki mora biti kremasta, a gosta. Dodamo ščepec čilija v prahu oziroma toliko, kot nam ustreza. Premešamo in nadevamo v …
Pomarančna zloženka v kozarcu
ponedeljek, 06. maj 2019
Ovsene piškote zdrobimo in jih uporabimo za prvo plast v kozarcu. Stepemo sladko smetano s sladkorjem in ji dodamo vanilin sladkor ter sir maskarpone. Vse skupaj mešamo tako dolgo, da dobimo enakomerno maso, ki jo za kratek čas postavimo v hladilnik. …