Recepti

Hladna grahova juha
ponedeljek, 18. januar 2010
1. V multipraktiku spasirajte grah ter polovico jušne osnove in smetane. 2. Dodajte preostalo jušno osnovo, smetano, sol in poper. Vmešajte svežo meto. 3. Postrezite takoj ali najpozneje v treh urah. Če juhe ne boste ponudili takoj, jo hranite v …
Rdeče zelje
četrtek, 14. januar 2010
Čebulo olupite, razpolovite in sesekljate na tanke lističe. Zelje narežete na centimeter široke koščke. Veliko ponev postavite na srednje močan ogenj. Ko se olje segreje, dodate čebulo in sol. Pražite, dokler se čebula ne zmehča. Ne sme porjaveti. Na …
Testenine s poletno zelenjavo
torek, 05. januar 2010
1. V skledi zmešajte zelenjavo ter olivno olje in baziliko. Začinite s soljo in poprom, tako da bo omaka pikantna. 2. Zavrite soljeno vodo in kuhajte testenine po navodilih z embalaže, dokler niso al dente. Kuhane testenine dobro odcedite. 3. Testenine …
Špageti po bolonjsko
torek, 05. januar 2010
Tofu nastrgajte ali zdrobite z vilicami in ga prelijte s sojino omako. Pustite ga, da nekaj časa stoji. Na oljčnem olju pražite čebulo, dokler ne postekleni. Dodajte tofu in začimbe. Prelijte z vodo in počasi dušite. Medtem skuhajte špagete. Vodo …
Miso juha
nedelja, 27. december 2009
1. Alge namakajte v skodelici vode vsaj 15 minut. Razrežite jih na majhne koščke oziroma rezance. 2. Medtem ko se alge namakajo, pripravite ostalo zelenjavo. Zelje, čebulo in korenček podušite na olivnem olju. 3. Dodajte še dve skodelici vode, alge in …
Tofu z zelenjavo
nedelja, 27. december 2009
1. V veliki ponvi segrejte olje. Dodajte čebulo in česen ter kuhajte, dokler se čebula ne zmehča. Čebula ne sme porjaveti. Dodajte korenje in zelje ter kuhajte še 1 minuto. 2. Dodajte tofu, zeleni fižol, vodo in sojino omako. Počasi zavrite in kuhajte …
Surova zelena juha
sobota, 26. december 2009
Vse sestavine zmeljite v multipraktiku. Postrezite takoj, skupaj z rezino masla (po želji).
Juha iz rdečega fižola s karijem
sobota, 26. december 2009
1. V posodo dajte fižol, vodo, česnova stroka, čili in vodo. Juha naj počasi vre 10 minut. Nato zmanjšajte ogenj. Juha naj se počasi kuha eno uro. 2. Dodajte krompir in kuhajte še pol ure. 3. Medtem segrejte maslo ter mu dodajte čebulo, kari, kumino …