Recepti

Maroški čaj
torek, 19. januar 2010
Zdaj ga pogosto ponudijo že pred vsakim obrokom in obvezno po vsakem obroku. Postrežejo ga v majhnih steklenih kozarcih pisanih barv, ki jih postavijo na kovinske podstavke. Čeprav ga vedno nalivajo v dolgih curkih s precejšnje višine, in to iz izjemno …
Pečen česen
torek, 19. januar 2010
Pečico segrejete na 180°C. Glavice česna lahko pustite cele, lahko pa odrežete tanko rezino na vrhu, tako da se pokaže notranjost strokov. Česen in vejice timijana položite v pekač in prelijete z olivnim oljem. Prekrijete s folijo. Pečete, dokler ne …
Polivka iz olivnega olja in limone
torek, 19. januar 2010
Priprava polivke je izjemno enostavna, prav pa pride pri vseh jedeh, pečenih na žaru: mesu, ribah in zelenjavi. Vse sestavine le zmešate - odličen dodatek je narejen.
Polnjena surova zelenjava s tapenade
torek, 19. januar 2010
Z vilicami zmešate tapenade in skuto. Dodate lističe timijana in obilno poprate. Operite paradižnike in kumaro. Paradižnikom previdno odrežete vrhove, tako da dobite majhne kapice. Odstranite semena. Kumare olupite ali ne in jih narežete na kolobarje, …
Melonina juha
torek, 19. januar 2010
Limono in pomarančo stisnete. Melono narežete na kose, daste v sekalnik, dolijete sok in mešate toliko časa, da dobite gladko zmes. Za nekaj časa postavite v hladilnik. Prelijete v skodelice in okrasite z meto. Lahko tudi sladkate.
Korenčkova solata
ponedeljek, 18. januar 2010
Korenček operete in ga temeljito ostrgate. Nato ga naribate na tanke trakove in položite v skledo. Preliv pripravite iz jogurta, ki mu dodate baziliko, sol, poper in olivno olje. Po želji lahko prelivu dodate tudi pretlačen strok česna. Čas priprave: …
Hladna jogurtova juha s kumaro
ponedeljek, 18. januar 2010
Kumaro olupite in narežite na kockice. Da bo juha bolj zdrava, uporabite jogurt in smetano z manjšim deležem maščob. Česen na drobno sesekljajte. V lonec zlijete jogurt, vodo in kislo smetano, dodajte začimbe ter kumaro in zmešajte. Tako pripravljena …
Piščančja solata
ponedeljek, 18. januar 2010
Piščančje meso narežete na majhne koščke, mlado čebulo sesekljate. Vse sestavine stresete v posodo za solato in nežno premešate.