Recepti

Hladna jogurtova juha s kumaro
ponedeljek, 18. januar 2010
Kumaro olupite in narežite na kockice. Da bo juha bolj zdrava, uporabite jogurt in smetano z manjšim deležem maščob. Česen na drobno sesekljajte. V lonec zlijete jogurt, vodo in kislo smetano, dodajte začimbe ter kumaro in zmešajte. Tako pripravljena …
Piščančja solata
ponedeljek, 18. januar 2010
Piščančje meso narežete na majhne koščke, mlado čebulo sesekljate. Vse sestavine stresete v posodo za solato in nežno premešate.
Hladna grahova juha
ponedeljek, 18. januar 2010
1. V multipraktiku spasirajte grah ter polovico jušne osnove in smetane. 2. Dodajte preostalo jušno osnovo, smetano, sol in poper. Vmešajte svežo meto. 3. Postrezite takoj ali najpozneje v treh urah. Če juhe ne boste ponudili takoj, jo hranite v …
Rdeče zelje
četrtek, 14. januar 2010
Čebulo olupite, razpolovite in sesekljate na tanke lističe. Zelje narežete na centimeter široke koščke. Veliko ponev postavite na srednje močan ogenj. Ko se olje segreje, dodate čebulo in sol. Pražite, dokler se čebula ne zmehča. Ne sme porjaveti. Na …
Testenine s poletno zelenjavo
torek, 05. januar 2010
1. V skledi zmešajte zelenjavo ter olivno olje in baziliko. Začinite s soljo in poprom, tako da bo omaka pikantna. 2. Zavrite soljeno vodo in kuhajte testenine po navodilih z embalaže, dokler niso al dente. Kuhane testenine dobro odcedite. 3. Testenine …
Špageti po bolonjsko
torek, 05. januar 2010
Tofu nastrgajte ali zdrobite z vilicami in ga prelijte s sojino omako. Pustite ga, da nekaj časa stoji. Na oljčnem olju pražite čebulo, dokler ne postekleni. Dodajte tofu in začimbe. Prelijte z vodo in počasi dušite. Medtem skuhajte špagete. Vodo …
Miso juha
nedelja, 27. december 2009
1. Alge namakajte v skodelici vode vsaj 15 minut. Razrežite jih na majhne koščke oziroma rezance. 2. Medtem ko se alge namakajo, pripravite ostalo zelenjavo. Zelje, čebulo in korenček podušite na olivnem olju. 3. Dodajte še dve skodelici vode, alge in …
Tofu z zelenjavo
nedelja, 27. december 2009
1. V veliki ponvi segrejte olje. Dodajte čebulo in česen ter kuhajte, dokler se čebula ne zmehča. Čebula ne sme porjaveti. Dodajte korenje in zelje ter kuhajte še 1 minuto. 2. Dodajte tofu, zeleni fižol, vodo in sojino omako. Počasi zavrite in kuhajte …