Recepti

Kosmiči z jogurtom in sadjem
torek, 30. marec 2010
Kosmiče prelijete z jogurtom in jim dodajte sladilo. Nato jih za eno uro postavite v hladilnik, da se napnejo. Na koncu olupite še pomarančo in jo razdelite na krhlje, banano pa narežete na kolobarje. Sadje razporedite po kosmičih. Po želji lahko dodate …
Bogata pisana pita z brusnicami
četrtek, 25. marec 2010
Pečico segrejete na 180 º C. Jabolka olupite, razpolovite in narežete na 1 centimeter velike kocke. Pretresete jih v posodo, dodate nastrgano limonino lupino, začimbe, bourbon, brusnice, drobno sesekljane orehe in rozine. Temeljito premešate in se …
Kokosovo testo – kokosovi rogljički
torek, 19. januar 2010
Moko presejte, zamesite testo in ga za najmanj dve uri spravite v hladilnik. Iz testa oblikujte rogljičke. Pecite jih v pomaščenem pekaču pri 180 °C (približno 10 minut). Ko so rogljički svetlo pečeni, jih vzemite iz pečice in počakajte, da se na pekaču …
Čajni kruhki
torek, 19. januar 2010
V skodelici zmešate žličko moke in sladkorja, nekaj tople vode in mleka. Nadrobite kvas, rahlo premešate in postavite na toplo, dokler se mešanica ne dvigne. Stopite maslo. V skledo stresete moko. V sredini s kuhalnico naredite jamico ter vanjo zlijete …
Maroški čaj
torek, 19. januar 2010
Zdaj ga pogosto ponudijo že pred vsakim obrokom in obvezno po vsakem obroku. Postrežejo ga v majhnih steklenih kozarcih pisanih barv, ki jih postavijo na kovinske podstavke. Čeprav ga vedno nalivajo v dolgih curkih s precejšnje višine, in to iz izjemno …
Pečen česen
torek, 19. januar 2010
Pečico segrejete na 180°C. Glavice česna lahko pustite cele, lahko pa odrežete tanko rezino na vrhu, tako da se pokaže notranjost strokov. Česen in vejice timijana položite v pekač in prelijete z olivnim oljem. Prekrijete s folijo. Pečete, dokler ne …
Polivka iz olivnega olja in limone
torek, 19. januar 2010
Priprava polivke je izjemno enostavna, prav pa pride pri vseh jedeh, pečenih na žaru: mesu, ribah in zelenjavi. Vse sestavine le zmešate - odličen dodatek je narejen.
Polnjena surova zelenjava s tapenade
torek, 19. januar 2010
Z vilicami zmešate tapenade in skuto. Dodate lističe timijana in obilno poprate. Operite paradižnike in kumaro. Paradižnikom previdno odrežete vrhove, tako da dobite majhne kapice. Odstranite semena. Kumare olupite ali ne in jih narežete na kolobarje, …