Recepti

Francoska solata iz tofuja
torek, 04. maj 2010
Zavojček tofuja zdrobite, prilijete olje in limonin sok ter dodate žličko gorčice in sol. Zmešate v mešalniku, da nastane gladka, tekoča zmes, podobna smetani. Z njo prelijete izbrano zelenjavo in dobro premešate.
Neapeljska pica
ponedeljek, 12. april 2010
Pečico segrejete na 220 º C. Česen strete, paradižnik olupite, in sicer ga za minuto ali dve potopite v vrelo vodo, tako da se lupina napne in jo potem z lahkoto odstranite. Narežete na majhne koščke. Testo daste v namaščen pekač (za neapeljsko pico …
Riževa solata z morskimi sadeži
četrtek, 08. april 2010
Riž skuhate v slani vodi. Na topel (vendar ne vroč) riž zlijete olivno olje in jogurt. Medtem ko čakate, da se riž popolnoma ohladi, očistite lignje. Kuhate jih v vreli vodi, dokler ne spremenijo barve in postanejo rožnati. Ko se ohladijo, jih narežete …
Jabolčna in paradižnikova pita
sreda, 07. april 2010
Moko, maslo, jajce, pecilni prašek in sladkor v prahu daste v posodo in pregnetete. Ko je testo gladko, ga razdelite na dva dela. Položite ju v posodo, potreseno z moko, in pustite počivati. Medtem olupite jabolka in jih nastrgate, oprane paradižnike …
Kosmiči z jogurtom in sadjem
torek, 30. marec 2010
Kosmiče prelijete z jogurtom in jim dodajte sladilo. Nato jih za eno uro postavite v hladilnik, da se napnejo. Na koncu olupite še pomarančo in jo razdelite na krhlje, banano pa narežete na kolobarje. Sadje razporedite po kosmičih. Po želji lahko dodate …
Bogata pisana pita z brusnicami
četrtek, 25. marec 2010
Pečico segrejete na 180 º C. Jabolka olupite, razpolovite in narežete na 1 centimeter velike kocke. Pretresete jih v posodo, dodate nastrgano limonino lupino, začimbe, bourbon, brusnice, drobno sesekljane orehe in rozine. Temeljito premešate in se …
Kokosovo testo – kokosovi rogljički
torek, 19. januar 2010
Moko presejte, zamesite testo in ga za najmanj dve uri spravite v hladilnik. Iz testa oblikujte rogljičke. Pecite jih v pomaščenem pekaču pri 180 °C (približno 10 minut). Ko so rogljički svetlo pečeni, jih vzemite iz pečice in počakajte, da se na pekaču …
Čajni kruhki
torek, 19. januar 2010
V skodelici zmešate žličko moke in sladkorja, nekaj tople vode in mleka. Nadrobite kvas, rahlo premešate in postavite na toplo, dokler se mešanica ne dvigne. Stopite maslo. V skledo stresete moko. V sredini s kuhalnico naredite jamico ter vanjo zlijete …