Recepti

Hladna testeninska solata
ponedeljek, 24. maj 2010
V solatno skledo dajte na kockice narezano mozzarello, oprana in nasekljana sardelna fileja, narezan paradižnik in nasekljano baziliko. Začinite z oljem, s poprom in soljo. Premešajte in dajte v hladilnik za približno eno uro. Medtem v osoljenem kropu …
Gobe, polnjene s tofujem
petek, 21. maj 2010
1. Pomešajte česen, zdrobljen koriander, timijan, baziliko, kumino, papriko, kajenski poper, morsko sol, olivno olje in gobe. Pustite, da stoji in da se okusi prepojijo. 2. V mešalcu zmešajte limonin sok, paradižnikovo mezgo, tofu, jajčne beljake in …
Beluši s pridihom patine
sreda, 12. maj 2010
Beluše očistite in jih v slanem kropu kuhajte približno 5 minut. Odcejene beluše in vino v mešalniku mešate toliko časa, da dobite gladko maso (nekaj vršičkov ohranite za dekoracijo). V možnarju stolčete začimbe. Sesekljate šalotko in jo skupaj z …
Orehove kroglice z dateljni
torek, 04. maj 2010
Orehe zmeljemo, dateljne namočimo za nekaj ur, jih nato izkoščičimo in zmeljemo v multipraktiku ali mesoreznici, ki se kljub imenu izkaže kot nadvse primerna za to nalogo. Zatem približno enaki količini orehov in dateljnov zmešamo − in to je bolj ali …
Francoska solata iz tofuja
torek, 04. maj 2010
Zavojček tofuja zdrobite, prilijete olje in limonin sok ter dodate žličko gorčice in sol. Zmešate v mešalniku, da nastane gladka, tekoča zmes, podobna smetani. Z njo prelijete izbrano zelenjavo in dobro premešate.
Neapeljska pica
ponedeljek, 12. april 2010
Pečico segrejete na 220 º C. Česen strete, paradižnik olupite, in sicer ga za minuto ali dve potopite v vrelo vodo, tako da se lupina napne in jo potem z lahkoto odstranite. Narežete na majhne koščke. Testo daste v namaščen pekač (za neapeljsko pico …
Riževa solata z morskimi sadeži
četrtek, 08. april 2010
Riž skuhate v slani vodi. Na topel (vendar ne vroč) riž zlijete olivno olje in jogurt. Medtem ko čakate, da se riž popolnoma ohladi, očistite lignje. Kuhate jih v vreli vodi, dokler ne spremenijo barve in postanejo rožnati. Ko se ohladijo, jih narežete …
Jabolčna in paradižnikova pita
sreda, 07. april 2010
Moko, maslo, jajce, pecilni prašek in sladkor v prahu daste v posodo in pregnetete. Ko je testo gladko, ga razdelite na dva dela. Položite ju v posodo, potreseno z moko, in pustite počivati. Medtem olupite jabolka in jih nastrgate, oprane paradižnike …