Rezultati iskanja za iskalni niz "zasvojenost z internetom"

24 zadetkov pages

Vabljeni na pogovor o seksualni zasvojenosti na internetu
  • ponedeljek, 07. februar 2011

Pri založbi Modrijan je pred nedavnim izšla knjiga V senci interneta , prvo delo o seksualni zasvojenosti na internetu, ki ga je mogoče brati v slovenščini. Napisali so ga štirje ameriški strokovnjaki na tem področju, med njimi dr. Patrick Carnes , …

Milijon odvisnih od spleta
  • sobota, 24. julij 2010

Po raziskavah Univerze v Stanfordu naj bi bilo od interneta odvisnih že milijon ljudi. Število oseb, ki poiščejo pomoč, je še vedno zelo majhno, vendar se povečuje iz dneva v dan.

Zasvojeni s spletom nagnjeni k depresiji
  • torek, 26. julij 2011

Raziskava, opravljena med kitajskimi najstniki, je pokazala, da nenadzirana raba svetovnega spleta za več kot dvakrat poveča možnosti za razvoj depresije. V študiji je sodelovalo več kot tisoč najstnikov, v povprečju starih šestnajst let, od katerih …

Predavanje: Je zasvojenost bolezen ali izbira?
  • četrtek, 09. oktober 2014

Vabljeni na predavanje Petra Topića , univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT, na temo JE ZASVOJENOST BOLEZEN ALI IZBIRA, ki bo v torek 21.10.2014 ob 18.30 v hotelu M.

Sladkor podoben pravi zasvojenosti
  • četrtek, 21. julij 2016

Zdravila za zdravljenje zasvojenosti z nikotinom se utegnejo obnesti tudi pri obravnavi zasvojenosti s sladkorjem, kaže nova raziskava, objavljena v reviji PLOS ONE.

Zasvojenost s pršili za nos
  • četrtek, 23. november 2017

Začenja se sezona prehladov, med katero pogosto posežemo po kapljicah za nos, ki lajšajo težave pri vnetjih nosne sluznice in sinusov, pa tudi po poškodbah nosu.

Za zasvojenost pomembna že prva cigareta
  • sreda, 07. februar 2018

Skoraj 61 odstotkov ljudi po prvi cigareti vsaj nekaj časa ostane aktivnih kadilcev, odkriva nova britanska raziskava, ki je zajela 215.000 ljudi.

Seksualna zasvojenost JE bolezen!
  • torek, 21. avgust 2018

Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) je tudi uradno razglasila kompulzivno seksualno obnašanje oziroma zasvojenost s seksom za duševno bolezen in jo uvrstila na seznam Mednarodne klasifikacije bolezni (ICD), kar pomeni prekretnico v življenjih …