Rezultati iskanja za iskalni niz "rastlinska hrana"

220 zadetkov pages

Želite rešiti planet? Jejte rastlinsko hrano!
  • petek, 23. avgust 2019

Vse več ljudi se zaveda, kako pomemben je ogljični odtis, ki ga vsak med nami pusti na planetu s svojim načinom življenja. To ne velja le za transport, oblačila in odpadke, temveč tudi za način, na katerega se prehranjujemo.

Rastlinska hrana za manj srčno-žilnih bolezni
  • ponedeljek, 09. september 2019

Tema je neštetokrat prežvečena, a zadnja študija, ki so jo objavili v reviji Journal of the American Heart Association , dokazuje, da imajo ljudje, ki jedo večinoma rastlinsko hrano, manj tveganj za nastanek srčno-žilnih bolezni. Znanstveniki sicer …

Delavnici Užitne divje rastline – spoznavanje, nabiranje in priprava
  • četrtek, 17. junij 2010

1. DELAVNICA: od četrtka, 24. junija popoldne do nedelje, 27. junija popoldne 2. DELAVNICA od petka, 23. julija popoldne do nedelje, 25. julija popoldne

Večina otrok ne ve, da je hitra hrana nevarna
  • ponedeljek, 09. november 2009

Tri četrtine otrok, starih od osem do petnajst let, ne ve, da jih hitra hrana lahko ubije, je objavilo britansko društvo za srce. Po črnem scenariju naj bi bilo do leta 2050 predebelih kar dve tretjini otrok, zdajšnja mladina pa pripada prvi generaciji, …

Zemljišča za biogoriva zmanjšujejo dostopnost do hrane
  • petek, 15. oktober 2010

Na Inštitutu za trajnostni razvoj so letošnji Svetovni dan hrane (16. oktober) obeležili s slovensko izdajo publikacij o vplivih posrednih sprememb rabe zemljišč zaradi biogoriv. Tri kratka poročila pojasnjujejo vplive posrednih sprememb rabe zemljišč …

Prednosti uživanja lokalno pridelane hrane in domačih čebeljih pridelkov
  • četrtek, 17. oktober 2013

Zagotavljanje prehranske varnosti je v svetu zelo aktualno politično in strateško vprašanje. Naša država Slovenija z domačo pridelavo ne pokriva potreb po kmetijsko živilskih proizvodih. Zato smo pri zagotavljanju prehranske varnosti v veliki meri …

Svetovni dan hrane 2014
  • sreda, 15. oktober 2014

Jutri, 16. oktobra 2014, je Svetovni dan hrane. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in ministrstvo za zdravje (MZ) sta za letošnjo obeležitev izbrala geslo »Ostanki hrane, zavržena priložnost«, da bi poudarila pomen spreminjanja odnosa do …

Hranila iz svežega sadja
  • četrtek, 03. april 2014

Eksotično sadje vsebuje ogromno organizmu všečnih snovi. Prav zato je zelo zanimivo tudi za znanstvene poskuse, ki pomagajo razumeti različne odzive telesa. Sveže narezano sadje med stanjem v hladilniku ne izgubi veliko hranilne vrednosti. Znanstveniki …